Nem lehet belőle eleget készíteni! Fotó: Kiss László

Vidd innen, mert mindet megeszem – közölte velem a maga kimért stílusában a férjem. Jól van nah, mindjárt elrakom- válaszoltam neki, majd megvártam míg kiment a konyából. A pesztót, ami saccperkábé öt perc alatt dobtam össze, eldugtam a hűtő legfelső polcára. Pontosan a vietnámi tojásleves mögé. Ott tuti nem keresi! ÉÉÉs igazam lett! Megérte várni! Egy este alatt szépen összeértek az ízek! Kicsit csípős, kicsit rusztikus, de mégis kenhető krém lett belőle, ami tökéletes kiegészítője lehet egy húsvéti reggelinek.

Hozzávalók:

  • egy csokor medvehagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 4 cl olívaolaj
  • egy teáskanál borecet
  • ízlés szerint só

A medvehagymát egy jó éles késsel apróra vágjuk. Ha van késes aprítónk, akkor használjuk nyugodtan, mert meggyorsítja a munkát. A medvehagymához hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Óvatosan meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, végül meghintjük egy kis borecettel. Megsózzuk az egészet, aztán alaposan összekeverjük. Rögtön lehet a zsemlére kenni, de még jobb, ha egy estét hagyjuk állni a hűtőben,  mert összeérnek az ízek.