Minden évben megtartjuk a böjtöt. Volt, hogy 40 napig nem ettünk húst. Idén nem leszünk ennyire szigorúak, de az biztos, hogy a következő hetekben sokkal több zöldség, gyümölcs és gomba kerül az asztalra.

A böjti @chefgomba receptek közül hoztam nektek egy szuper, pikkpakk elkészíthetőt.


Hoisin ördögszekér gomba

  • Egy csomag ördögszekér gomba
  • Egy fej vöröshagyma
  • 50ml Hoisin szósz
  • 2 db kápia paprika
  • Egy teáskanál füstölt paprika
  • Egy pici szezámolaj
  • Ízlés szerint só


Egy wokban szezámolajon megfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát, majd rádobjuk a felvágott ördögszekér gombát. Pár percig pirítjuk, majd jöhet a Hoisin-szósz és a kápiapaprika. Picit rotyogtatjuk, és amikor a gomba már majdnem puha, megszórjuk füstölt paprikával. Végül óvatosan megsózzuk.
Rizzsel és egy kis bazsalikommal tálaljuk. Mindennel együtt 30 perc alatt készen van. Ebben pedig még a mosogatás is benne van.