A reblog.hu-n való regisztráció időpontja, a reblog.hu megtekintése során
rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben -
a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az
operációs rendszer típusa valamint az IP cím.
Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
Süti beállítások
Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra,
illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók
a látogatók számítógépére helyeznek el...
A szolgáltatást a Mediaworks Hungary Zrt.
(székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: „Szolgáltató”) nyújtja
az alább leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod felhasználási feltételeinket.
Jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. által tárolt adatok
kezelésével, felhasználásával, továbbításával, valamint a Társaság által üzemeltetett
honlapokon történő regisztrációval kapcsolatosan tájékoztassa az érintetteket.
A világ legolcsóbb meggymagozója egy kifeszített gemkapocs, legalábbis egy YouTube-ra feltöltött videó szerint. Kipróbáltuk, mi is hogyan lehet vele meggyet magozni.
Néhány próbakört még a videó előtt azért végeztem, és meg kellett, hogy állapítsam, rá kell érezni a technikára. Viszont a végeredmény tényleg szemet gyönyörködtető. Friss vlogposzt!
Nem egy és nem két csokor végezte a kukában, mire rájöttem, milyen spárgát szabad megvenni, hogyan kell tárolni és megpucolni! Hoztam néhány jó tippet!
Az iskolai menzán voltak olyan ételek, mint a lekváros bukta, csokis piskóta vagy csirkecomb rizibizivel, amik után megnyaltuk mind a tíz ujjunkat. De voltak olyan fogások is, amit sok-sok év távlatából is legszívesebben elfelejtenénk. Mutatunk közülük ötöt!
Finom főzelék
Tegye fel a kezét, aki előre furakodott a sorban, mikor megtudta, hogy finom főzelék lesz az ebéd?! A hatalmas lisztcsomók között megbúvó majdnem pépesre párolt répakarikákról minden elmondható, csak az nem, hogy repetát kértünk belőle. Persze, ha éhesek voltunk, akkor azért csak kikanalaztuk a tányérból.
Spenót
A menzán valahogy a spenót sem tartozott a legfinomabb ételek közé. Valószínűleg azért meg kispórolták belőle a fokhagymát úgy ámblokk, amit irgalmatlanul sok vízzel, gigantikus zsemlebuckákkal és egy kis sóval próbáltak pótolni. Sikertelenül.
Krinolin és a szafaládé
A mai napig nem tudok elképzelni borzalmasabb főzelékfeltétet, mint az ugrósra főtt krinolin vagy a szafaládé. Se színük, se ízük nem volt, mert húst még csak messziről sem láttak. A szagukban ellenben volt valami furcsa, ami miatt a legtöbben inkább nem kértük, vagy legalábbis a tányér szélére piszkáltuk.
Tarhonyás hús
A tarhonyás hús önmagában véve nem egy rossz étel, de amikor a hús 10-ből 9 esetben full mócsingos, akkor nem repestünk az örömtől, ha éppen ez volt aznapi ebéd. Az volt talán az egy szerencsénk, hogy egy tányérba még a mócsingból sem jutott sok. Egy kis zsíros szafttal pedig a tarhonyát meg lehetett enni.
Darás tészta pörkölttel
Az iskolai menza univerzális félkészterméke a pörkölt volt. Ha felszaporították a maradékot, akkor másnap kiváló gulyásleves lett belőle. Ha valamilyen oknál fogva nem akart elfogyni és több maradt belőle, akkor olyan extra körethez is illett, mint a darás tészta.
Nem könnyű hetek várnak ránk. Nálunk a nagy, most elsős, épp a betűtanulás kellős közepén van. Tehát folyamat felügyelni kell. A kicsi kiscsoportos, és bízom benne, hogy eljátszogat egy kicsit többet magában.
A férjem és én home office-ban dolgozunk és előre láthatólag a munkahelyünkön is a következő két-három hétben extra terhelésnek leszünk kitéve.
A hétvégén meghánytuk-vetettük a dolgot, hogyan kerülhet mindennap meleg étel az asztalra azt leszámítva hogy rendelünk vagy halrudacskát sütünk.
A következő vlogposztban összeszedtem, hogyan tervezünk, készülünk a következő hetekre. Jöhetnek a jól variálható alapanyagok, a levesek és a házi mirelit rántott hús!
A vasedények minden konyhában jó szolgálatot tesznek. Lehet bennük kenyeret sütni, ragut főzni, de sütöttem már vasban kacsát, őzet. Az egyenletes hőleadásuknak köszönhetően, valahogy sokkal finomabb, omlósabbak a bennük készült ételek.
Vasedény tisztítása
Gyakorlatilag elnyűhetetlen darabok, ha odafigyelünk rájuk. Nem szabad például jó kis mosogatószeres vízbe beáztatni őket, mert elkezdenek rozsdásodni.
Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.