Peppa malac, fussili oroszlán, csiga rántotta vagy félelmetes szörny - Zsirmik Anitával a Picifalat Instagram-oldal készítője hobby food artist, azaz számára az étel játék, amellyel cuki, ehető alkotásokat készíthet kislányának. Villáminterjú!

Mióta készítesz ilyen szép tányérokat? Hogyan jött az ötlet?

A Picifalat Instagram oldala 2018. februárjában indult el. Ahogyan a lányommal elkezdtük a hozzátáplálást, úgy került fel egyre több kép is az oldalra. Először csak püré ötleteket osztottam meg, majd Húsvétkor elkészült az első kreatív tálalás is.

Megeszik a gyerek mindent a tányérról?

Szerintem egy gyereknél nem azon van a hangsúly, hogy mindig mindent megegyen. Egy válogatós kisgyermeknél már az is nagy siker, ha egy általa nem kedvelt alapanyagot megkóstol. Az ételek készítése közben szívesen falatozgatnak és szinte észre sem veszik, hogy ettek az általuk nem kedvelt répából vagy pl.borsóból. (A kislányom szerencsére nem válogatós, nem rá vonatkozik a válasz!)


Ha valaki próbálná a saját gyerekét egy ilyen szép és gusztusos étellel meglepni, akkor hogyan fogjon neki?

Nagyon szívesen segítek bárkinek tanácsokkal az ételek elkészítésében. Készülnek könnyebben és nehezebben elkészíthető ételek is illetve olyanok, amiben a kreativitásomat élhetem ki. Alkalmanként szoktam feltenni videókat is, de a képek alatt receptek is megtalálhatóak. Nagyon sok anyuka küld nekem kreatív tálalásokat és azt kell mondanom,hogy nagyon ügyesek és szinte mindig nagy sikere van az otthoni alkotásoknak.



Honnan szerzed az inspirációkat? 

Van, hogy az alapanyag hozza meg a kreatív gondolatot, de gyakrabban van, hogy az ötlethez keresek egy adott élelmiszert. Bárhonnan képes vagyok ötletet meríteni és bármikor, de nyilván én is figyelem a közösségi média felületeit.

Ha tetszett a poszt, kövessetek Bennünket az Instán és a Facebookon, mert hamarosan meglepetéssel jövünk!:)