Az utóbbi hetekben a hosszú, lassú beszélgetős főzéseket hétvégére tartogatjuk a családdal. Hétközben általában valami gyorsan összedobunk valamit ebédre, vacsorára a férjemmel.

Ilyenkor ősszel az egyik kedvencünk a gomba, amit nagyon jól lehet kombinálni a különböző zöldségekkel. (mindig épp azzal, ami van otthon)Ha pedig főzünk ki mellé egy adag hajdinát, rizst vagy kölest, akkor tízpontos, könnyen munkába szállítható ebédet kapunk.

Gomba recept

Gyömbéres paprikás gomba spenóttal

Hozzávalók: 

  • egy csomag Chefgomba grillgomba
  • egy fej lilahagyma
  • 2 kápiapaprika
  • 5 dkg vaj
  • egy evőkanál gyömbér
  • ízlés szerint só, bors
  • egy marék spenót

A lilahagymát megfuttatjuk a vajon, amihez hozzádobjuk a felvágott Chefgomba grillgombát. Pár percig pirítjuk, aztán megszórjuk alaposan gyömbérrel. (Nem kell félni, jól áll a gyömbér a gombának!) Aztán jöhet a felkarikázott paprika. Ízlés szerint só, bors. 10 percig rotyogtatjuk, majd a végén rádobjuk a spenótot, és már tálalhatjuk is. Rizzsel, kölessel és hajdinával tökéletes ebéd, de önmagában is nagyon finom!