A hétvégén olvastam az egyik friss anyuka ismerősöm kissé szomorkás Facebook-posztját, hogy két hónappal szülés után nem olyan a teste, mint teherbeesés előtt. Eszembejutott, hogy először én is elsírtam magam, hogy a hat hetes sétánkon nem fértem bele az amúgy sem kicsi régi farmerembe és egy szűkebb pólóban bizony úgy néztem ki, mint aki még mindig terhes.

Ehhez képest mi folyik a közösségi médiából, hogy mit csinálnak a mamik pár héttel, hónappal szülés után? Hát köze nincsen a valósághoz..

Instagram: Anyukának két héttel szülés után olyan lapos hasa van, mint egy tizenhat éves kislánynak, amit előszeretettel egy fehérneműs vagy bikinis fotón megmutat.

Valóság: A hasad akkora mint egy öt-hat hónapos terhesnek, mivel a hasizmaid még nem záródtak össze. Legszívesebben nonstop bő pólóban lennél, hogy ne legyen szembetűnő. A Facebookra vagy az Instára legfeljebb a gyerekről teszel fel képet.

Instagram: Mosolygós anyuka full sminkben kávézgat reggel.

Valóság: Nem vagy mosolygós. Nagyon nem. Egész éjjel három óránként keltél, ezért egy gyenge hárompontegyes kávét engedélyezel magadnak. Ha érzed magadban az erőt, akkor maximum egy szempillaspirált felteszel, hogy ne mondják, hogy elhagytad magad.

Instagram: Délelőtti shoppingolás a gyerekkel a plázában.

Valóság: Tudod, kéne pár ruha, vagy jó lenne kicsit emberek közé menni, de amikor végigveszed, hogy egy nagyobb hátizsákkal kéne elindulnod, hogy a két adagnyi váltás ruhától kezdve a pótcumiig minden legyen és fogalmad sincsen, hogy a baba-mama szoba egyenlő-e a mozgássérült wc-vel, akkor inkább otthon maradsz max a neten rendelsz.

Instagram: Fürdőruhában hempergés egy napágyon tengerparton vagy a medencepartján.

Valóság: Ha az esti hasfájás kör előtt nyugiban le tudsz zuhanyozni, már királynőnek érzed magad.

Instagram: Szelfi az edzőterem tükréből. Aláírva, hogy motivált vagy!

Valóság: A testmozgásod kimerül a délutáni babakocsizásban és/vagy az esti sétálva ringatásban.

Instagram: Saját készítésű háromfogásos ebéd egy szépen sztájlingolt asztalon.

Valóság: Már császár vagy, ha egy tésztát kifőzöl. Na jó, néha napján egy levest is összedobsz, de nagyon örülsz, ha valaki hoz kaját.