Nagyon várjuk a nyarat, hogy végre grillezhessünk egy nagyot a kertben! Egy-egy ilyen alkalomra mindig szoktam sütni. Például grissinit feketeszezámmal és kakukkfűvel, ami Itália szószba mártogatva szuper bor-vagy sörkorcsolya, de a gyerekek is szívesen elropogtatják két trambulinozás és homokozás között. Friss vlogposzt!
Hozzávalók egy tepsihez
A grissinihez:
- 350 gramm teljes kiőrlésű liszt
- egy csomag instant élesztő
- két teáskanál gyümölcscukor
- kb. 2 deci langyos víz
- nyolc cent olívaolaj
- egy evőkanál friss kakukkfű
- két evőkanál feketeszezám
- egy csipet só
A szószhoz:
- egy kisebb fej vöröshagyma
- egy deci paradicsompüré
- egy deci vega tejföl ( vagy tejszín)
- egy deci zöld pesztó
- ízlés szerint bors