Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fincsibb, mint a krumplipüré!

A köretekkel szoktam bajban lenni, mert a fiúk legszívesebben csak sült krumplit ennének rizzsel. Bevallom, néha szoktam csalni, és fehérrépából készítek nekik "krumplipürét". A különbséget észre sem veszik. Friss vlogposzt!

Tovább

Boszorkányujj egyszerűen és egészségesen!

Most, hogy nálunk is kitört az őszi szünet, én is aktívabban bevetettem magam a konyhába és megígértem a fiúknak sütünk valamit. Mivel a suliban és az oviban is valamilyen formában tartottak halloweent, ezért itthon is varázsoltunk. Boszorkányujjat.

Elsőre semmi extrának tűnik, de ujjat formázni nem is olyan könnyű, főleg két inassal. Viszont jó móka! Friss vlogposzt!

Tovább

Így süsd meg a gesztenyét!

Ebben a hideg, esős októberben nincsen szerintem lélekmelengetőbb, mint sütni egy tepsi gesztenyét. De az nem ám úgy van, hogy csak fogom, megmosom aztán izzíthatjuk a sütőt... Van vele egy kis macera. Nem is kicsi.

Én például kétszer áztatom, aztán irdalom. Ezt utálom a legjobban, mert majdnem mindig sikerül magam megvágnom. (Mindig utólag jövök rá, hogy meg kellett volna éleznem a mindent IS vágó "jókést".) 

Mikor kisül, örülök, mint Vincent. Aztán mindig megfogadom, legközelebb csak főzöm. 

Friss vlogposzt gyerekekkel, gesztenyesütési tippekkel!

Tovább

5 tipp, hogy a gyerek az iskolában megegye a tízórait

Semelyik szülő sem szereti, ha az iskolai uzsisdobozba csomagolt tízórai délután érintetlenül érkezik haza. Hoztunk néhány hasznos tippet!

Friss vlogposzt!

Tovább

Végig tudnád enni a búcsúi ebédet?

Gyerekkoromban a szülőfalumban, Kemenessömjén (és egész Kemenesalján) nagy hagyománya volt a búcsúnak. Igaz, akkoriban még nem volt nagy divat a falunap.

A búcsú forgatókönyve mindig ugyanaz volt: közösen résztvettünk az ünnepi misén, aztán együtt ebédeltünk és délután a fiatalok kimentek vásárba körhintázni, dodzsemezni. Az este pedig bállal ért véget.

A búcsú akkora ünnep volt, mint a karácsony, a húsvét meg a pünkösd. Összejött a tágabb család, és nekilátott a maratoni ebédnek, amit végigenni felért a lehetetlen küldetéssel.

Ma már a fesztiválok, falunapok, a sztárfellépők korában a búcsú lassan kikopik a szokásból. A szüleim és a nagyszüleim még tartják a hagyományt.

Friss rendhagyó vlogposzt!

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com