Nálunk elképzelhetetlen a karácsony halászlé vagy valamilyen halleves nélkül! Többször készítettünk már hagyományos pontyhalászlevet, finn lazaclevest. Idén pedig biztosan szicíliai halleves lesz a menü, amelyhez külön alaplevet kell főzni. Ó, nem kell megijedni, nem kell egy napot hozzá a konyhában tölteni, az expressz alaplé percek alatt összedobható. Utána meg csak bele kell dobálni a hozzávalókat.
A mostani főpróba annyira jól sikerült, hogy egy kiskanálnyi sem maradt belőle! Friss vlogposzt!
Hozzávalók hat személyre:
- 1 kg tengeri hal
- fél kiló garnéla
- 500 g sűrített paradicsom
- 30 g datolyaparadicsom
- 3 szárzeller
- 3 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- egy deci száraz fehér bor
- egy teáskanál római kömény
- ízlés szerint só és bors
- ízlés szerint chilipaprika (elhagyható)
A díszítéshez (elhagyható)
- néhány kanál parmezán és pár levél bazsalikom