Fehérváron a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon szokás, hogy a világ minden tájáról érkező táncosok a folkestjükre nemcsak tánccal, hanem egy kis kóstolóval készülnek. Idén az indonéz csapat például bakwan jagungot, ami gyakorlatilag édes-sós hagymás-kukoricás tócsni, készített. Annyira megtetszett ez az egyébként rettenetesen egyszerű recept, hogy elkértem tőlük, és otthon is megsütöttük.
A lassan két és fél éves Illés majdnemhogy egyedül állította össze a tésztát. Közben kóstolgatta a kukoricát. A nagyobbik, Ágoston főzés helyett inkább a háttérben játszott. Azért mire kisült az első adag, megjelent az asztalnál, mert azt hitte kész a rántott hús... Friss vlogposzt!
Hozzávalók négy személyre:
- két kisebb konzerv kukorica
- egy csomag újhagyma
- 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 3 tojás
- két-három evőkanál édes szójaszósz
- egy teáskanál fokhagymapehely
- ízlés szerint bors
A mártogatóshoz:
- 2 evőkanál szójaszósz
- egy teáskanálnyi narancslé
- ízlés szerint chili