Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3 egészséges nasi a hétvégi filmezéshez

Elvileg szomorkás őszi hétvégénk lesz, amikor nincsen jobb program, mint a kanapén bekuckózva filmet nézni. Őszintén bevallom, szeretünk otthoni mozizás közben nasizni. Csak nem mindegy, hogy egy nagy tábla csokit, ropit vagy valami egészségesebbet ropogtatunk közben. Hoztunk nektek három szuper receptet.

Kurkumás sült zeller

A fiúknak azt mondom, hogy sült krumpli. Észre sem veszik a különbséget. Általában két tepsivel sütök, hogy elég legyen.

Hozzávalók:

  • 2 fej zeller
  • ízlés szerint kurkuma
  • ízlés szerint só

Csicseriborsó chips

Sokkal finomabb, mint a bolti chips, és szinte bármelyik diétába beilleszthető. Nemcsak mi csipegetjük az aktuális kedvenc sorozatunkhoz (most épp a Lovecraft country), vagy a Jégkorszak, Dzsungel Könyve, Oroszlánykirály sokadszorra látott részéhez.

Hozzávalók három kisadaghoz:

  • egy konzerv csicseriborsó

  • egy teáskanál piros chimichurri fűszerkeverék

  • ízlés szerint só

  • néhány levél koriander

  • pici olívaolaj

(Ha nem kaptok chimichurrit, akkor három gerezd fokhagymát zúzzatok bele az olajba úgy kenjétek meg és végül koriander helyett bazsalikomot használjatok.)

Házi grissini itália szósszal

Ropi helyett általában valamilyen sós finomságot szoktam a fiúknak adni. Például grissinit, aminek az elkészítése felér egy családi csapatépítéssel.

Hozzávalók egy tepsihez

A grissinihez:

  • 350 gramm teljes kiőrlésű liszt

  • egy csomag instant élesztő

  • két teáskanál gyümölcscukor

  • kb. 2 deci langyos víz

  • nyolc cent olívaolaj

  • egy evőkanál friss kakukkfű

  • két evőkanál feketeszezám

  • egy csipet só

A szószhoz:

  • egy kisebb fej vöröshagyma

  • egy deci paradicsompüré

  • egy deci vega tejföl ( vagy tejszín)

  • egy deci zöld pesztó

  • ízlés szerint bors

Tovább

Rettenetesen egészséges nasik Halloweenra

Tudom, tudom itthon nem ünnepeljük a Halloweent, de mit tegyen a szülő, ha az oviban, suliban nagyjából bármelyik művelődési házban faragják a tököt lámpásnak?! Ha az áruházakat elárasztják a tökös-boszis-csontvázas jelmezek?! Ha a baráti társaságban lesz félelmetes, beöltözős buli. Beadja a derekát. Elmondja a lámpás meséjét és készíti a partiasztalt.

Nem mondom, hogy tiltom a gyerekeket az édességtől, de ha van rá mód, akkor próbálom a zöldségeket, gyümölcsöket népszerűsíteni. Sokszor nem is kell komoly receptre gondolni! Elég csak ügyesen tálalni! Elvégre ki nem szeretné megkóstolni a csontvázat?! Vagy beleharapni a félelmetesen vigyorgó mandarinlámpásba vagy a banánszellembe!? 

Összegyűjtöttünk nektek is néhány ötletet! 

Nyálkás szőlőkukac

Gusztustalan dinnyeszörny

Mandarinlámpás

Vidám zöldségcsontváz

Ijesztő banánszellem
 

Paprikalámpások

Paprikalámpás kesudióval töltve

Egy kicsit latinosabb verzió

via Pinterest

Tovább

Ezt edd a focimeccsek alatt!

A ropogós házi cukkinichipsben alig van kalória. Vigyázat, egy tepsi sosem elég!

-Anya, ez uborka?

- Nem kisfiam. Ez cukkini. Ez egy tök, ami úgy néz ki, mint egy uborka.

-Ehetek belőle?

-Nyersen?

-Hát nem úgy néz ki, mint egy uborka?

 A nagyfiam meg a kicsi nyersen estek neki a cukkinikarikáknak. Meg sem várták, hogy elkészüljek a cukkinichips-szel. Igaz, azt az esti meccshez a férjemnek szántam, aki az utóbbi időben rákapott a nassolásra. Egy kis chips, egy kis mogyoró, egy kis pisztácia, meg zárásképp két kocka csoki. Szerintetek megérte az estét? Nem. Pedig két tepsivel sütöttem. A tanulságot levontam: legközelebb néggyel fogok. Elvégre itt a cukkiniszezon!

Cukkinichips ( kb. két maréknyi mennyiség)

  • két közepes cukkini
  • két evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só

A cukkiniket mossátok meg, majd utána egy papírtörlővel töröljétek szárazra. Ezután kapjátok elő az uborkareszelőt - tudjátok, úgy néz ki, mint az uborka – és reszeljétek le. Közben gyújtsátok be a sütőt 120 fokra, légkeveréses fokozatra. Egy sütőpapíros tepsibe tegyétek a cukkinikarikákat úgy, hogy ne fedjék egymást. Fújjátok le őket olívaolaj spray-vel! Ha nincsen ilyen kéznél, mint mondjuk nálam, akkor vegyétek elő a kenőtollat, és mint a kisiskolások kenjétek be vékonyan az összeset. Csak a végén sózzátok, nehogy levet eresszen. Eddig dolgoztatok kábé öt percet. Ezután egy laza mozdulattal dobjátok be a tepsit a sütőbe saccra ötven percre! Azért negyvennél érdemes kiválasztani egy tesztpéldányt, hogy kellően ropogós-e. Ha igen, vegyétek ki. Ha picit ráragadt a papírra, ne essetek kétségbe! Villával simán le lehet szedni. Végül ízlés szerint sózzátok meg meg tegyétek be a következő adagot! Önmagában is kiváló nasi, de fokhagymás (mandula)tejföllel még ütősebb.

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com