Újabban rászoktunk a férjemmel a hentesre, akihez hűségesek vagyunk. Bár sokszor mire megyünk elfogy a csirke. Ilyenkor nem vesszük nyakunkba a várost, hogy beszerezzük a csirkecombot, hanem mint a GPS újratervezünk.
Az amúgy kiváló humorú hentesünk rábeszélt a sertésszűzre.
Friss, zsenge, biztos nagyon finom vacsora lesz belőle - ajánlgatta, mikor csalódottan vettem tudomásul, hogy megint elfogyott a mi vásárlási sávunkra a csirke.
Be kell hogy valljam, igaza volt: a sertésszűz önmagában maga a pompa! Egy titka van: nem szabad túlsütni!
Friss vlogposzt!
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésszűz
- 50 gramm vaj
- 8 cent olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 5-6 levél zsálya
- ízlés szerint só, bors
A körethez:
- fél kg vajbab
- fél deci száraz fehér bor
- 4 cent olívaolaj
- egy fej vöröshagyma
- ízlés szerint só,bors