Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ázsiai édesburgonyakrémleves körtével

Lélekmelengető édesburgonyakrémleves körtével és enyhe ázsiai beütéssel. Minden mentes és borzasztóan finom. Gyerekeknek szigorúan levesgyönggyel, felnőtteknek pirított mandulával és zöldfűszerekkel! Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • egy kiló édesburgonya
  • 2 szem körte
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • egy teáskanál gyömbér
  • egy teáskanál koriander
  • egy teáskanálnyi szerecsendió
  • 2 deci rizstejszín
  • ízlés szerint só és bors

Tovább

A panel olyan, mint az édesburgonya főzelék

A hatvanas-hetvenes években a vasárnapi pörköltet egyre több családban felváltotta a rántott hús.A magyarázat egyszerű: futotta rá a büdzséből. A szokás mind a maig tartja magát. A panelok mikrokonyhái vasárnap délelőtt csak zubognak a húsklopfolótól. A lépcsőházakat elárasztja a forró olajban sült prézli illata, majd mindenki megpróbálja betetriszezni magát az asztalnak nevezett ablak alatti pulthoz. Aztán jön a reménykedés, hogy a legbelül ülőnek nem kell hirtelen felállnia, és nyugodtan, békében elfogyasztjuk a jól megérdemelt rántott husikáját. Az idill majdnem tökéletes, mert közben félfüllel hallgatjuk, hogy az alsó szomszéd néni ezerrel bömbölteti a Kossuth rádiót, és a felső szomszédéknál éppen nagy szappanoperaszerű dráma van.

Ilyenkor a hétfő egy felüdülés. Az emberek kiszállingóznak az épületből, csak a kismamák és a nyugdíjasok maradnak a falanszterszerű épületben. Jah, meg a részeges házmesternő, aki már megtette a reggeli etapot fehér frottír zokniban, körömcipőben, valamint a hozzá stílusban tökéletesen passzoló susogós mellényzsebben rejtett sörrel.

De valahogy ennek a természetellenesen sűrűnek életformának is van egy kis bája, hiszen a vékony falaknak és a pici, szűk liftnek köszönhetően több tapasztalatra tehet az embert szert, mintha néprajzosként a gyalog járná a vidéket. A fíling talán egy kicsit hasonlít ahhoz, amikor a vasárnapi rántott hús után hétfőn édesburgonya-főzelék kerül az asztalra. Ami egy kicsit édes, kicsit savanykás, de mégis felüdít plusz sokat segít abban, hogy az ember a sötét BMW-vel furikázókhoz képest két lábbal maradjon a földön.

főzelék édesburgonya tejmentes gluténmentes
Felüdülés ennyi zöldség a vasárnapi rántott hús után.

Édesburgonya főzelék (recept két főre)

  • két darab nagyobb édesburgonya
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • fél szál póréhagyma
  • harminc gramm kókuszzsír
  • egy evőkanál kölesliszt
  • két deci rizstejszín ( lehet sima is annak, aki nem paleós, vagy tejérzékeny,
  • öt-hat darab egész babérlevél
  • egy evőkanál nyírfacukor
  • egy teáskanál szerecsendió
  • egy teáskanál fehér borecet
  • ízlés szerint só, bors
  • egy marék tökmag, napraforgómag vagy bármilyen magkeverék

A kókuszzsíron egy kanál kölesliszttel rántást készítünk. Felöntjük egy deci vízzel, majd beledobjuk az összevágott vöröshagymát és pórét. Beleszórjuk az édesburgonya-karikákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. A babérleveleket is beletesszük, majd fedő alatt rotyogatjuk tíz percig. Ezután belecsurgatjuk a rizstejszínt. Hogy egy hangyányit érdekesebb legyen az íze, a nyírfacukorral, a szerecsendióval és a borecettel megbolondítjuk. A végén az aktuális lelkivilágunk szerint sózzuk, borsozzuk.  A tányérba még szórhatunk egy bármilyen magkeveréket (például tökmagot, szotyit stb.), meg egy kis grátisz nyers pórét, hogy a különböző textúrák még jobban tudjanak érvényesülni.

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com