A gazpacho egy paradicsomos spanyol zöldségleves, amit nyáron hidegen tálalnak. Rengeteg variációja létezik. Mi most paprikával, uborkával és zsenge zöldborsóval készítettük, és az ízeket a kertből szedett zöldfűszerekkel dobtunk fel. Nézzétek meg a legfrissebb vlogposztunkat, amiből kiderül mekkorára nő a lestyán, ha kellő napfényt kap!
Hozzávalók négy személyre:
- egy csokor újhagyma
- egy kígyóuborka
- két kápia paprika
- 500 gramm borsó
- 500 gramm paradicsompüré (passata)
- négy cent olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- két kiskanálnyi tabasco szósz
- három nagyobb levél friss lestyán
- három nagyobb levél friss menta
- három nagyobb levél friss bazsalikom
- néhány levél görög bazsalikom
- (ha szükséges kicsi víz)