A gazpacho egy paradicsomos spanyol zöldségleves, amit nyáron hidegen tálalnak. Rengeteg variációja létezik. Mi most paprikával, uborkával és zsenge zöldborsóval készítettük, és az ízeket a kertből szedett zöldfűszerekkel dobtunk fel. Nézzétek meg a legfrissebb vlogposztunkat, amiből kiderül mekkorára nő a lestyán, ha kellő napfényt kap!

Hozzávalók négy személyre:

  • egy csokor újhagyma
  • egy kígyóuborka
  • két kápia paprika
  • 500 gramm borsó
  • 500 gramm paradicsompüré (passata)
  • négy cent olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • két kiskanálnyi tabasco szósz
  • három nagyobb levél friss lestyán
  • három nagyobb levél friss menta
  • három nagyobb levél friss bazsalikom
  • néhány levél görög bazsalikom
  • (ha szükséges kicsi víz)