Nálunk a fiúk jobban szeretik a sósat, mint az édeset. Én meg pont fordítva vagyok. Szinte remegek a krémekért, mézeskalácsért, tortákért. De mi van akkor, ha csak én akarok ilyet enni? Összedobok egy mugcake-et, amiben az a legjobb, hogy csak egy bögre és egy mikró kell hozzá.
Tudom, bizarr mikróban sütni. Én is szeretem a sütőmet, sőt bizalmas viszonyban vagyunk, ezért kétkedve próbáltam ki a mikrót, mint alternatív lehetőséget. Viszont minden előítélem szertefoszlott, mikor belekóstoltam ebbe a bögresütibe.
Fahéjas-szilvás mugcake
Hozzávalók egy adaghoz:
- három púpos evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- egy teáskanál eritit vagy xilit vagy bármi, ami édesít
- egy kávéskanál sütőpor
- egy kávés kanál kakaópor
- egy evőkanál olívaolaj ( kókuszzsír vagy langyos vaj esetleg növényi margarin is jó)
- egy kisebb tojás
- egy fél érett banán
- három szem szilva
- egy teáskanál fahéj
Kiválasztunk egy öblös, ám jó nagy bögrét, majd beletesszük a száraz hozzávalókat: magyarán a lisztet, a xilitet, a sütőport. Alaposan összekeverjük, majd beleütjük a tojást. Hozzácsurgatjuk az olívaolajat és eldolgozzuk benne a nagyjából kidobásra ítélt, megbarnult banánt. Mindent egy kanállal, villával esetleg valami gyerekméretű habverővel összekeverünk a bögrében. Akkor jó, ha éppen folyós a tészta állaga. Végül belenyomkodunk néhány fahéjban megforgatott szilvát. És mindezt egy gyors mozdulattal betesszük a mikróba négy-öt percre. Ha csilingel a mikró, már lehet is kivenni. Néhány szem szőlővel, mentával kidekoráljuk és kész. Langyosan a legfinomabb.