Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balatoni halpogácsa

Pár napot a múlt héten a Balatonon töltöttünk. Semmi mást nem csináltunk, mint kirándultunk és távcsővel pásztáztuk a vizet. Az egyik ilyen etap alkalmával betértünk az aszófői halsütőbe, ahol olyan sült halat kaptunk kovászos uborkával, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Egyszerű volt, olcsó és borzasztó fin

Fehérvárra hazaérve, azon gondolkodtunk, hogyan lehetne a balatoni ízeket itthon is reprodukálni?!

Egyik este a férjemnek eszébe jutott, süssünk egy olyan halpogácsát, amibe beleaprogatunk egy kis kovászos uborkát. 

Őszintén megmondom, gyúrogattuk egy ideig a receptet, mert a pogácsa sütés közben szétesett. Aztán egy kicsivel hosszabb hűtöztetés meghozta az eredményt. Utána valamilyen tetszőleges lisztben megforgattuk őket, és lááám egybenmaradt... 

Friss vlogposzt lelkes minőségellenőrökkel!

Tovább

Szicíliai halleves karácsonyra

Nálunk elképzelhetetlen a karácsony halászlé vagy valamilyen halleves nélkül! Többször készítettünk már hagyományos pontyhalászlevet, finn lazaclevest. Idén pedig biztosan szicíliai halleves lesz a menü, amelyhez külön alaplevet kell főzni. Ó, nem kell megijedni, nem kell egy napot hozzá a konyhában tölteni, az expressz alaplé percek alatt összedobható. Utána meg csak bele kell dobálni a hozzávalókat.

A mostani főpróba annyira jól sikerült, hogy egy kiskanálnyi sem maradt belőle! Friss vlogposzt!

Hozzávalók hat személyre:

  • 1 kg tengeri hal
  • fél kiló garnéla
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 30 g datolyaparadicsom
  • 3 szárzeller
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • egy deci száraz fehér bor
  • egy teáskanál római kömény
  • ízlés szerint só és bors
  • ízlés szerint chilipaprika (elhagyható)

A díszítéshez (elhagyható)

  • néhány kanál parmezán és pár levél bazsalikom
Tovább

Rettenetesen egészséges nasik Halloweenra

Tudom, tudom itthon nem ünnepeljük a Halloweent, de mit tegyen a szülő, ha az oviban, suliban nagyjából bármelyik művelődési házban faragják a tököt lámpásnak?! Ha az áruházakat elárasztják a tökös-boszis-csontvázas jelmezek?! Ha a baráti társaságban lesz félelmetes, beöltözős buli. Beadja a derekát. Elmondja a lámpás meséjét és készíti a partiasztalt.

Nem mondom, hogy tiltom a gyerekeket az édességtől, de ha van rá mód, akkor próbálom a zöldségeket, gyümölcsöket népszerűsíteni. Sokszor nem is kell komoly receptre gondolni! Elég csak ügyesen tálalni! Elvégre ki nem szeretné megkóstolni a csontvázat?! Vagy beleharapni a félelmetesen vigyorgó mandarinlámpásba vagy a banánszellembe!? 

Összegyűjtöttünk nektek is néhány ötletet! 

Nyálkás szőlőkukac

Gusztustalan dinnyeszörny

Mandarinlámpás

Vidám zöldségcsontváz

Ijesztő banánszellem
 

Paprikalámpások

Paprikalámpás kesudióval töltve

Egy kicsit latinosabb verzió

via Pinterest

Tovább

Töltött orata, avagy érezzük atenger illatát

vlog mentes recept hal grill orata

Gyerekként sokszor álmodoztam arról, hogy bejárom a világot. Nyaranta órákon keresztül böngésztem a földrajzi atlaszomat, és próbáltam megjegyezni az országokat, a zászlókat és a fővárosukat.  Életemben először 14 évesen utaztam először külföldre. No nem túl messzire, csak Horvátországba, de a mai napig emlékszem arra a pillanatra, amikor először láttam meg a tengert.

Álltam a vízben. Joghurtos fagyit ettem csokiöntettel, és közben a lábamat nyaldosták a hullámok. A sós levegő összegubancolta a hosszú hajamat és egy utcával lejjebb a kisvendéglőben halat grilleztek.

Azóta amikor halat sütök, mindig eszembe jut a tenger. Még akkor is, ha több száz kilométerre vagyok. Ezért is örültem, mikor legutóbb, szuper aranydurbincsot tudtam venni. Még talán a pénztárhoz sem értem,  de már tudtam, citrommal, fokhagymával és bazsalikommal fogom megtölteni és a kertünkből szedett mángolddal fogom tálalni.

Friss vlogposzt, amiből többek között kiderül, hogyan lehet eldönteni, vajon kellően átsült-e a hal?!

Hozzávalók két személyre:

  • 2 aranydurbincs
  • egy citrom
  • négy gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és fokhagymapehely
  • néhány levél bazsalikom
  • pici olívaolaj

A körethez:

  • 500 gramm mángold ( ha nem kaptok, só a spenót is)
  • ízlés szerint só és fokhagymapehely

Tovább

Pácolt fokhagymás pisztráng pirított kínai kellel

Ponty, tőkehal, lazac, pisztráng, harcsa... - minden héten, különösen a téli időszakban igyekszünk a heti menübe valamilyen formában a halat becsempészni. Nemcsak azért, mert tele van Omega-3-mal és létfontosságú nyomelemekkel, hanem mert nagyon gyorsan elkészül (értsd: kb. 5 perc előkészítés és 5 perc sütés).

Hiába van hideg november, most pácolt pisztrángot grilleztünk, és mellé gyorsan pirítottunk egy kis kínai kelt. A legfrissebb vlog bejegyzésből pedig kiderül, hogy a kisebbik fiam végül megitta-e a borecetet?!

Hozzávalók (két személyre)

A halhoz:

  • két szép pisztráng
  • fél cent olívaolaj
  • egy teáskanál borecet
  • 4 (vagy ha szeretitek még több) gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • négy karika citrom
  • fél citrom leve

A körethez:

  • egy fél kínai kel
  • négy cent szezámolaj
  • egy evőkanál kínai ötfűszer
  • ízlés szerint só

Tovább
«
123
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com