"Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik."- mi már nem fogunk. Illés biztosan nem. Mi már előmártonoztunk annak ellenére, hogy nem olyan könnyű libahúshoz jutni. Még combokat csak-csak könnyű szerezni, de a libaaprólék már ismeretlen fogalom. Mindegy szárnytőből, libamellből és nagyjából két kiló zöldségből olyan levest főztünk, hogy mindenki megnyalta mind a tíz ujját. Friss vlogposzt!
Hozzávalók négy személyre:
- 1kg libaszárnytő
- 1 libamell
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis szár gyömbér
- egy teáskanál tk liszt
- 1 szál póréhagyma
- fél kg répa
- egy szál fehérrépa
- egy zeller
- fél kg gomba
- egy csokor kakukkfű és rozmaring
- egy teáskanál szerecsendió
- ízlés szerint só, bors
A tálaláshoz
- egy pohár (vegán-laktózmentes) tejföl
- néhány levél koriander