A reblog.hu-n való regisztráció időpontja, a reblog.hu megtekintése során
rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben -
a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az
operációs rendszer típusa valamint az IP cím.
Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
Süti beállítások
Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra,
illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók
a látogatók számítógépére helyeznek el...
A szolgáltatást a Mediaworks Hungary Zrt.
(székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: „Szolgáltató”) nyújtja
az alább leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod felhasználási feltételeinket.
Jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. által tárolt adatok
kezelésével, felhasználásával, továbbításával, valamint a Társaság által üzemeltetett
honlapokon történő regisztrációval kapcsolatosan tájékoztassa az érintetteket.
A világ legolcsóbb meggymagozója egy kifeszített gemkapocs, legalábbis egy YouTube-ra feltöltött videó szerint. Kipróbáltuk, mi is hogyan lehet vele meggyet magozni.
Néhány próbakört még a videó előtt azért végeztem, és meg kellett, hogy állapítsam, rá kell érezni a technikára. Viszont a végeredmény tényleg szemet gyönyörködtető. Friss vlogposzt!
Egy klasszikus újragondolva: fehérborral és friss mentával!
Hellóóóó tavasz!Jah, hogy az idő olyan gusztustalan szürke, mint a legvadabb januárban, az nem számít! Hurráá fagyasztótakarítás, még ha nem is az egyik legkedvesebb elfoglaltságom! Éljen a fehérboros meggyleves, amivel még ha nagykabátban is, de megnyitottam az idei teraszszezont!
Hozzávalók ( négy személyre)
fél kiló magozott meggy (mirelit)
két deci száraz fehér bor (Irsai vagy Olaszrizling)
két deci kókusztejszín ( lehet sima tejszín is)
két rúd vanília kikapart magja
három evőkanál xilit (eritrit vagy kristálycukor)
egy kisebb csokor menta
egy teáskanál bors
A meggyet felengedjük, majd beáztatjuk a borba és megszórjuk borssal. Így sokkal intenzívebb lesz az íze. Hagyjuk állni tíz percet, aztán beleborítjuk egy fazékba és megszórjuk cukorral. Lehet bele kevesebb, többet is rakni három evőkanálnál attól függően mennyire savanyú a meggy. Aztán ha el kezd forrni, akkor belekaparjuk a vaníliamagokat és belecsurgatjuk a tejszínt. Összefőzzük az egészet, majd a legvégén megszórjuk egy kis mentával. Hagyjuk kicsit hűlni, majd stílusosan borral tálaljuk lehetőleg a teraszon vagy az erkélyen.
Szeretem, amikor virágoznak a gyümölcsfák! Az édes illatuk teljesen belepi a kertet! A méhek zümmögnek, a háttérben pedig valamelyik távoli szomszéd rotációs kapája, vagy fűnyírója duruzsol. „Ebbűl körte!” „Ebbűl alma!” mutogatja a kisfiam a kis, húsos ujjaival. Majd egy lassan kétéves elfoglaltságával elszalad, hogy keressen megölni való katicákat, de minimum katicának álcázott bodobácsokat. A meggy is virágzik a kert sarkában. Ez egy szép, öreg fa egészen alacsonyan hagyott ágakkal, hogy a kevésbé rutinos famászó anyukáknak is, mint nekem, is legyen sikerélménye. Egy öreg gyümölcskertész ültette még sok-sok évvel ezelőtt. Mi már nem ismertük, de máig áldom, hogy úgy ültette el a fákat és a bokrokat, hogy az eperszezontól kezdve az októberi almáig mindig van friss gyümölcs. „Kérsz, koszorú”-rohan felém a fiam a kezében egy maroknyi megtépázott pitypanggal. Egyesével adogatja, én egyiket fonom a másikba. Legalábbis megpróbálom, mert egyik-másiknak hosszabb, rövidebb a szára. Közben lopva odapillantok a virágzó fára, és tudom, hogy a fagyasztó sarkában lapuló tavalyi meggyből olyan pink krémlevest főzök, amilyet még nem evett a család.
„Extra pink” mentes meggykrémleves
fél kiló magozott meggy (fagyasztott)
két deci kókusztejszín vagy mandulatejföl
négy evőkanál nyírfacukor vagy eritrit (attól függően, mennyire savanyú)
két evőkanál méz vagy agávészirup
egy kávéskanál szerecsendió
egy kávéskanál szegfűszeg
fél rúd vanília kikapart magja
egy rúd fahéj (vagy egy kávéskanál őrölt fahéj)
egy marék darált mandula
a díszítéshez kakukkfű vagy mentalevél
egy rúd fahéj (vagy egy kávéskanál őrölt fahéj)
A meggyet annyi vízbe tesszük bele, amennyi éppen ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a mézet vagy az agávészirupot attól függően mi van otthon. Belerakjuk a fahéjat és a szegfűszeget is, hogy az aromájuk kicsit ki tudjon főni. És mellesleg jó illat legyen az egész konyhában, de ez már mellékes. Szóval egy kicsit hagyjuk rotyogtatni. Közben figyeljünk oda a gyerekre, ha természetesen a közelünkben van, és épp arra készül, hogy kipakolja a fél konyhaszekrényt. De térjünk vissza a tűzhelyhez! Kábé tíz perc múlva belecsurgatjuk a kókusztejszínt, a beledobjuk a vaníliát és a szerecsendiót is. Egyet hagyjuk forralni, majd előkészítjük a turmixot, botmixert. A meggy kb. felét minimális lével átpakoljuk a turmixba, majd selymesre aprítjuk. Utána az egészet visszapakoljuk a fazékba. Közben esetleg bekapcsoljuk a tévét, előveszünk egy játszós fakanalat stb, és a gyereket áttereljük a konyha, a nappali egy másik pontjába, hogy a meleg léből tuti semmi se menjen rá. Összekeverjük a bent maradt meggyel, és várjuk, hogy egy kicsit hűljön, mert langyosan, vagy hidegen a legfinomabb. Megszórjuk mandulával, megdizájnoljuk mentalevéllel, vagy ha elfelejtjük felírni a bevásárló listára, akkor az „azthittemelfagyottkintdemégiskihajtott” kakukkfűvel. És ezután nincsen más dolgunk, mint a finom levesért cserébe, megkérni a párunkat, mosogasson el és főzzön nekünk egy csésze kávét, miután a gyermek elaludt!
Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.