Egy klasszikus újragondolva: fehérborral és friss mentával!
Hellóóóó tavasz!Jah, hogy az idő olyan gusztustalan szürke, mint a legvadabb januárban, az nem számít! Hurráá fagyasztótakarítás, még ha nem is az egyik legkedvesebb elfoglaltságom! Éljen a fehérboros meggyleves, amivel még ha nagykabátban is, de megnyitottam az idei teraszszezont!
Hozzávalók ( négy személyre)
- fél kiló magozott meggy (mirelit)
- két deci száraz fehér bor (Irsai vagy Olaszrizling)
- két deci kókusztejszín ( lehet sima tejszín is)
- két rúd vanília kikapart magja
- három evőkanál xilit (eritrit vagy kristálycukor)
- egy kisebb csokor menta
- egy teáskanál bors
A meggyet felengedjük, majd beáztatjuk a borba és megszórjuk borssal. Így sokkal intenzívebb lesz az íze. Hagyjuk állni tíz percet, aztán beleborítjuk egy fazékba és megszórjuk cukorral. Lehet bele kevesebb, többet is rakni három evőkanálnál attól függően mennyire savanyú a meggy. Aztán ha el kezd forrni, akkor belekaparjuk a vaníliamagokat és belecsurgatjuk a tejszínt. Összefőzzük az egészet, majd a legvégén megszórjuk egy kis mentával. Hagyjuk kicsit hűlni, majd stílusosan borral tálaljuk lehetőleg a teraszon vagy az erkélyen.