Gyerekként sokszor álmodoztam arról, hogy bejárom a világot. Nyaranta órákon keresztül böngésztem a földrajzi atlaszomat, és próbáltam megjegyezni az országokat, a zászlókat és a fővárosukat. Életemben először 14 évesen utaztam először külföldre. No nem túl messzire, csak Horvátországba, de a mai napig emlékszem arra a pillanatra, amikor először láttam meg a tengert.
Álltam a vízben. Joghurtos fagyit ettem csokiöntettel, és közben a lábamat nyaldosták a hullámok. A sós levegő összegubancolta a hosszú hajamat és egy utcával lejjebb a kisvendéglőben halat grilleztek.
Azóta amikor halat sütök, mindig eszembe jut a tenger. Még akkor is, ha több száz kilométerre vagyok. Ezért is örültem, mikor legutóbb, szuper aranydurbincsot tudtam venni. Még talán a pénztárhoz sem értem, de már tudtam, citrommal, fokhagymával és bazsalikommal fogom megtölteni és a kertünkből szedett mángolddal fogom tálalni.
Friss vlogposzt, amiből többek között kiderül, hogyan lehet eldönteni, vajon kellően átsült-e a hal?!
Hozzávalók két személyre:
- 2 aranydurbincs
- egy citrom
- négy gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és fokhagymapehely
- néhány levél bazsalikom
- pici olívaolaj
A körethez:
- 500 gramm mángold ( ha nem kaptok, só a spenót is)
- ízlés szerint só és fokhagymapehely