Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Trippa Romana, avagy pacal római módra

recept pacal olasz recept

Tudom, a pacal nagyon megosztó étel! De bizonyos kor felett szerintem mindenkinek kéne pacalt ennie, mert egészséges és szuper kollagénforrás.

Mi most a pacal római változatát készítettük el jó sok zöldséggel és mentával. Elég furán hangzik, de tényleg működik! Pacal recept videóval!

Friss vlogposzt, amelynek a végén még a férjem is felbukkan!

Tovább

Megmondjuk miért egészséges étel a pacal

pacal egészséges alapanyag kollagénA magyar konyha számtalan olyan ma már meghökkentő alapanyaggal dolgozik, amelyek ha jobban belegondolunk, simán beleférnek az egészséges ételek közé. Ezek közé tartozik a pacal, vagyis a marhagyomor, amire 25 fölött érdemes rászokni.

A pacal, ha megfelelően van előkészítve (ma már gyakorlatilag konyhakész csíkozott pacalt lehet kapni, amitől nem lesz büdös a konyhában), semmi más, mint sima izom és kollagén.

De mi is valójában a kollagén?

A kollagén egy fehérje. A bőr 75 %-a, és ha megnézzük az test fehérjéinek majdnem a 30 százaléka kollagénből épül fel. A fehérjék pedig aminosavakból állnak, amelyeket a szervezet felhasznál például az izom-, a porc-, a kötőszövet-vagy csontépítéshez.

Sok kollagén= feszes bőr

25 év felett a szervezet fokozatosan egyre kevesebb kollagént állít elő. Emiatt a bőr veszít a rugalmasságából és egyre több ránc jelenik meg az arcon. Ezért tartalmaz gyakorlatilag minden piacon lévő krém kollagént, hogy ezt a hiányt pótolja.

Csökkenti a porckopást

A kutatások bizonyították, hogy a kollagén hozzájárul az ízületi porckopások csökkentéséhez. Azok a betegek, akik kollagénban gazdag ételeket esznek, nem fájlalják annyit például a térdüket, derakukat.

Csökkenti a bélrendszeri gyulladásokat

A kollagénben van olyan aminosav, amely csökkenti a bélrendszerben fellépő gyulladásokat, ezért segíti az emésztést.

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com