A retket a legtöbben nyersen esszük, pedig ennél sokkal kreatívabb alapanyag. Lehet például savanyítani is, ami jól illik különböző húsokhoz, ragukhoz és a rizottóhoz!
Mutatjuk, hogyan kell!
A retket a legtöbben nyersen esszük, pedig ennél sokkal kreatívabb alapanyag. Lehet például savanyítani is, ami jól illik különböző húsokhoz, ragukhoz és a rizottóhoz!
Mutatjuk, hogyan kell!
A piacon mindig megkérdezi a néni, hogy kérem-e a hónapos retek levelét?! Hát hogyne kérném, mert 5 perc munkával isteni pesztó készíthető belőle, ami mártogatósként, szószként, de szendvicskrémként is megállja a helyét! Vigyázat, függőséget okoz!
Friss vlogposzt!
Fekete retket a téli-kora tavaszi szezonban lehet a piacon vagy a nagyobb boltokban kapni. Elsőre a fekete héja miatt nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek, de meghámozva vagy lereszelve kellemesen csípős, karakteres íze van. Azon kívül, hogy finom, mutatjuk miért érdemes megkóstolni.
A fekete retek gazdag többek között A-, B-, C- és E-vitaminban, és többek között kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, cinket, mangánt, ként, szelént és egyéb nyomelemeket is tartalmaz.
Hogyan fogyasszuk?
Lehetőleg nyersen. Szeletelve szendvics mellé, de én szoktam ázsiai tészták tetejére is reszelni.