Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

ne csak nyersen együk a retket!

A retket a legtöbben nyersen esszük, pedig ennél sokkal kreatívabb alapanyag. Lehet például savanyítani is, ami jól illik különböző húsokhoz, ragukhoz és a rizottóhoz!

Mutatjuk, hogyan kell!

Tovább

Ki ne dobd a retek levelét!

A piacon mindig megkérdezi a néni, hogy kérem-e a hónapos retek levelét?! Hát hogyne kérném, mert 5 perc munkával isteni pesztó készíthető belőle, ami mártogatósként, szószként, de szendvicskrémként is megállja a helyét! Vigyázat, függőséget okoz!

Friss vlogposzt!

Tovább

5 ok, hogy miért együnk fekete retket

Fekete retket a téli-kora tavaszi szezonban lehet a piacon vagy a nagyobb boltokban kapni. Elsőre a fekete héja miatt nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek, de meghámozva vagy lereszelve kellemesen csípős, karakteres íze van. Azon kívül, hogy finom, mutatjuk miért érdemes megkóstolni.

A fekete retek gazdag többek között A-, B-, C- és E-vitaminban, és többek között kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, cinket, mangánt, ként, szelént és egyéb nyomelemeket is tartalmaz.

  1. Erősíti a májat, és a benne lévő nyomelemek hozzájárulnak a szervezet májsejtjeinek regenerációjához.
  2. Működésre serkenti az epét, így rendszeres fogyasztása mellett kisebb az esélye az epekő kialakulásának. A nép gyógyászat szerint a leve még a kifejlett epekövet is képes feloldani.
  3. A fekete retek természetes vízhajtó, és felgyorsítja a szervezet méregtelenítését is.
  4. A fekete rekekben lévő  raphanin jótékony hatással van a pajzsmirigy működésére, így a pajzsmirigyproblémákkal küszködöknek is érdemes gyakran fogyasztania
  5. A fekete retek szuper nyák-és hurutoldó, főleg ha egy kis mézet csöpögtetünk a belsejébe.

Hogyan fogyasszuk?
Lehetőleg nyersen. Szeletelve szendvics mellé, de én szoktam ázsiai tészták tetejére is reszelni.

 

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com