Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Egy tuti gombás recept, amit a gyerekek is szívesen megesznek

A férjemmel igyekszünk változatosan főzni, de a főzelék-leves-ragu kombináció mellett mindig van valamilyen spagetti, mert:

  • mindenki szereti
  • hamar elkészül
  • a szószt a végtelenségig lehet variálni.

A spagettiszószok koronázatlan királya a férjem. Legutóbb gondolt egy nagyot, és a gombához tett egy jó adag spenótot és fokhagymát. Közben a kisebbik fiam is segített az ízesítésben. 

Mondanom sem kell mennyi maradt belőle... A fiúk teljesen kikotorták a tányért.

Hozzávalók:

  • 500 gramm bébi csiperke (Én, Chefgombát használtam)
  • két marék spenót
  • hat-hét gerezd fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • egy csipet szerecsendió
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • pici olívaolaj
  • spagetti vagy bármilyen tészta

Az olívaolaj megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a megtisztított a bébicsiperkéket. (Izgalmasabb szerintem, ha fehéret és barnát is használunk.) Pár perc elteltével beledobáljuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymagerezdeket is, majd jöhetnek a spenótlevelek!

Az egészet pár percig rotyogtatjuk közepes lángon, majd felöntjük annyi tejszínnel amennyi éppen ellepi. Főzzük kábé tíz percig. Végül jöhet a só, bors és egy kis szerecsendió. És kész! Spagettivel tálaljuk.

Tovább

Tavaszi spenótkrémleves

Spenótból nemcsak főzeléket és tésztát lehet főzni, hanem például krémlevest is. Kicsit olaszos, egy érzésnyit franciás recept, amit rojál betéttel (a gyerekeknek pedig levesgyönggyel) tálalunk. Friss vlogposzt.

Tovább

Gyömbéres-spenótos csirke: a húsz perces ebéd

Államalapító Szent István ünnepén, arra gondoltam, hogy sokunknak, köztük nekem is, nincsen kedve a konyhában órákat tölteni. Aki ebédelt (vagy inkább csak próbált pár falatot bekapni) egy- vagy több három év alattival rendes étteremben, az tudja, szinte lehetetlen küldetésről van szó. Kaját rendelni, sablon ízzel - várni rá minimum negyven percet, plusz bónuszként a futár tuti akkor csöngetne, amikor éppen elaludt a kisfiam- meg nem nagy kaland. Úgyhogy összedobtam egy húsz perces ebédet. Ez nem az a fajta villámebéd, mint amikor a tévéműsorban a szépen előre megpucolt, összevágott hozzávalókból főznek hamar-gyorsan, penge rutinsággal valami finomat, hanem az első késvágástól egészen a tálálasig összesen bő negyed óra telik el. A végeredmény igazi ízorgazmus.

kuszkusz spenótos csirke kókusz laktozmentes gyors ebéd mind megettük

No akkor jöjjön a recept két személyre.

Spenótos-kókuszos csirkemell  gyömbérrel és petrezselymes kuszkusszal

  • fél kiló csirkemell
  • 2-3 maréknyi spenót
  • 2,5 dl kókusztej
  • 1 fej vöröshagyma
  • az ízesítéshez só, bors,
  • egy csipetnyi gyömbér
  • egy csipetnyi szerencsendió
  • a sütéshez kókuszzsír ( ha nem vagytok paleósok, akkor olíva olaj is tökéletesen megteszi)
  • 300 gramm kuszkusz
  • egy csokor petrezselyem zöldje

 

Elsőként a kuszkuszt készítettem el. Alaposan megmostam, majd beletettem egy hőálló tálba (lehet kerámia vagy jénai) Vízforralóban forraltam vizet, és annyit öntöttem hozzá, amennyi teljesen elfedte. A kuszkusz, vagy póriasan sivatagi tarhonya, elég gyorsan magába szívja a vízet. Finomra vágtam a petrezselymet, majd nagyjából egyenletesen rászórtam a kuszkuszra. Egy villával kicsit összekevertem a masszát, és lefedtem egy folpakkal. Innentől számítva nagyjából öt perc alatt kész a köret.

A kókuszzsírt beletettem a vokba, majd beletettem a felaprított hagymát. Amíg pirult, addig felkockáztam a húst, durvára vágtam a spenótot. Ezek is mentek a serpenyőbe. Egy-két percig, sűrű kevergetés közben, hagytam őket pirulni, majd hozzáöntöttem a kókusztejet. Ezután jöhetett a gyömbér, a csipet szerencsendió, egy kis só, bors. Amint a hús megpuhul, már tálalhatjuk is.

Mivel először a szemünkkel eszünk, nagyon egyszerű tálalási ötlet, hogy a megpárolódott kuszkuszt tegyük bele egy kávéspohárba. A tetejét nyomkodjuk meg, lefele fordítva tegyük a tányérra, vegyük le óvatosan a csészét, és tádáám kész a kis „sivatagi” torony.  A kuszkuszban az jó, hogy a semleges ízvilága tökéletesen harmonizál a jóval intenzívebb spenóttal, gyömbérrel és szerencsendióval. A férjem miután megette az adagját, csak annyit mondott: repetázna, ha lehet.

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com