A férjemmel igyekszünk változatosan főzni, de a főzelék-leves-ragu kombináció mellett mindig van valamilyen spagetti, mert:

  • mindenki szereti
  • hamar elkészül
  • a szószt a végtelenségig lehet variálni.

A spagettiszószok koronázatlan királya a férjem. Legutóbb gondolt egy nagyot, és a gombához tett egy jó adag spenótot és fokhagymát. Közben a kisebbik fiam is segített az ízesítésben. 

Mondanom sem kell mennyi maradt belőle... A fiúk teljesen kikotorták a tányért.

Hozzávalók:

  • 500 gramm bébi csiperke (Én, Chefgombát használtam)
  • két marék spenót
  • hat-hét gerezd fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • egy csipet szerecsendió
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • pici olívaolaj
  • spagetti vagy bármilyen tészta

Az olívaolaj megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a megtisztított a bébicsiperkéket. (Izgalmasabb szerintem, ha fehéret és barnát is használunk.) Pár perc elteltével beledobáljuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymagerezdeket is, majd jöhetnek a spenótlevelek!

Az egészet pár percig rotyogtatjuk közepes lángon, majd felöntjük annyi tejszínnel amennyi éppen ellepi. Főzzük kábé tíz percig. Végül jöhet a só, bors és egy kis szerecsendió. És kész! Spagettivel tálaljuk.