Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagyon egyszerű és nagyon "tavaszi tekercs" recept


Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a nagyon tavaszi tekerccsel.
Egy igazi ízbomba, ráadásul pikk-pakk készen is van... és még hús sincsen benne.


Hozzávalók:

  • 500g @chefgomba barna csiperke
  • 2 szál répa
  • Egy kisebb csokor mángold (spenót is jó, ha nem kapsz)
  • Egy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Egy kicsi szezámolaj
  • Ízlés szerint só, bors, chili
  • 4 db tortillalap


Egy serpenyőben a szezámolajon megfuttatjuk a felvágott vöröshagymát, fokhagymát. Majd rádobjuk a durvára vágott répát és gombát. Picit rotyogtatjuk, majd jöhet ízlés szerint a só, bors, és a chili. Pár perc múlva pedig jöhet a felcsíkozott mángold. Nagyjából 5 perc múlva a töltelék készen is van. Egy picit felmelegítjük a tortillalapot, majd a közepére halmozunk a töltelékből és az oldalait behajtogatjuk.

Másnapra még finomabb, már ha marad belőle!

Tovább

"Amit kaptunk a boltban" tortilla

vlog tortilla csevap

A #maradjotthon projekt keretében a férjemet még hétfőn elküldtem vásárolni az e-mailen elküldött bevásárlólistával. (Azért mailben, mert a papírt vagy elhagyná vagy otthonfelejtené.) Húsz perc múlva hívott, hogy nincsen csirke, sertés vagy marhadarált hús, mert az emberek lefosztották a polcokat.

Nem baj, ha csak egy fél kiló nyulat és két csevapot tud hozni?! Egy pillanatig nem hittem el, amit mondott. (Míg gondolkodtam, észrevette, hogy az utolsó egész kacsát előtte vitték el.) Nem, nem- vágtam rá. Majd készítünk belőle tortillát. Mert tortillát tölteni kábé bármivel lehet. A csevapot, mint alternatív darálthúst, átfűszereztem, beleszórtam egy kis kukoricát és fél óra alatt készen volt a home office-os, spórolós, "amit kaptunk a boltban" az ebéd!

Friss vlogposzt!

Ötleted sincsen mi legyen az ebéd, vagy hogyan vond bele a gyereket a főzésbe, akkor gyere a Főzzünk gyerekkel! csoportba és beszélgessünk róla!

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com