Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Portobello gomba tarte sütőben sütve

A portobello gomba tarte egy nagyon pazar vega kaja, amihez nem kell sok minden. Majdnem, hogy csak annyi, mint egy rántottához. Könnyű és villantós recept. És attól tarte, hogy tészta helyett a gomba kalapját használtuk.

Hozzávalók:

  • 8 db portobello (Én, Chefgombát használtam)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • egy evőkanál mustár
  • ízlés szerint só, bors
  • pici olívaolaj

A vöröshagymákat egy kis olívaolajon megfuttatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk, hogy kicsit üveges legyen, majd hozzákeverjük a mustárt. Még öt percet fonnyasztjuk, majd lekapcsoljuk. A tojásokat felverjük egy tálban. Rakunk bele egy érzésnyi sót, borsot.

A gombákat egy nedves papírtörlővel áttöröljük, majd elővesszük a közepes gáztepsit. Kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a portobellókat. Ezután elkezdjük a töltést. Belekanalazunk egy adag mustáros hagymát, majd rácsurgatunk egy adag tojást, majd a végén jöhet még egy kanál hagyma.

A gombát nagyjából negyven perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. A végén megdekorálhatjuk egy kis citromfűvel, de anélkül is isteni finom.

 

Tovább

A tíz perces spagetti

spagetti laktózmentes egytálétel édeskömény vegetáriánus

Akinek gyereke van, tudja, hogy egyszer eljön, a spagetti-rántott hús-pizza- időszak, amikor a szemünk fénye csak ezeket, vagy ezeknek valamilyen kombinációját hajlandó otthon megenni. Meg a csokit. Meg a gumicukrot. Meg a nutellát. (A bölcsiben, oviban természetesen ez nem érvényes.)És ekkor sírjuk vissza azt az időszakot, amikor egy évesen még a füle hegye is spenótos volt, olyan vehemenciával kanalazta. Ilyenkor lehet próbálkozni ezzel-azzal, hogy a fehérje-szénhidrát vonal mellé valami értékelhető rost és vitamin is befigyeljen.

Az édesköményes spagettivel meg lehet venni a gyereket, mert ránézésre olyan, mint a sajtos-tejfölös tészta. Az íze is hasonló, bár kicsit kesernyésebb, édeskésebb. Ráadásul az édeskömény mégis csak teli van C-vitaminnal, ásványi sókkal és mellesleg remek hatással van az emésztésre. Ha nem számolom a főzővíz felforralásához szükséges időt, akkor kábé tíz perc alatt elkészül.

Édesköményes spagetti (négy főre)

egy nagy darab édeskömény

egy fej vöröshagyma

két deci főzőtejszín ( laktózmentes is jó, de semleges ízű növényi változattal is elkészíthető)

fél citrom leve

egy teáskanál szerecsendió

egy evőkanál kókuszzsír, vagy olívaolaj

ízlés szerint só, bors

egy fél csomag spagetti

A tésztának való sós vízet feltesszük a tűzhelyre melegíteni. A felkockázott hagymát megfuttatjuk az olajon, majd dobjuk a csíkokra vágott édesköményt. Pár perc után felöntjük a tejszínnel. Picit összefőzzük (nagyjából három perc), majd belecsurgatjuk a citromlevét, és megszórjuk egy kis szerecsendióval. A végén dobunk bele sót és borsot is. Egyet rottyan, és kész.

A szószt a spagettitészta (lehet teljes kiőrlésű is) tetejére halmozzuk. Magunknak ha túltoljuk a kulináriát, díszítésképp vághatunk rá a kömény leveleiből is és megszórhatjuk egy kis parmezánnal. A gyereknek meg eladhatjuk az egészet tejfölös-sajtos tésztaként.

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Megfőzted már?

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com