A portobello gomba tarte egy nagyon pazar vega kaja, amihez nem kell sok minden. Majdnem, hogy csak annyi, mint egy rántottához. Könnyű és villantós recept. És attól tarte, hogy tészta helyett a gomba kalapját használtuk.
Hozzávalók:
- 8 db portobello (Én, Chefgombát használtam)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- egy evőkanál mustár
- ízlés szerint só, bors
- pici olívaolaj
A vöröshagymákat egy kis olívaolajon megfuttatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk, hogy kicsit üveges legyen, majd hozzákeverjük a mustárt. Még öt percet fonnyasztjuk, majd lekapcsoljuk. A tojásokat felverjük egy tálban. Rakunk bele egy érzésnyi sót, borsot.
A gombákat egy nedves papírtörlővel áttöröljük, majd elővesszük a közepes gáztepsit. Kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a portobellókat. Ezután elkezdjük a töltést. Belekanalazunk egy adag mustáros hagymát, majd rácsurgatunk egy adag tojást, majd a végén jöhet még egy kanál hagyma.
A gombát nagyjából negyven perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. A végén megdekorálhatjuk egy kis citromfűvel, de anélkül is isteni finom.