A férjemmel a főzést általában meg szoktuk osztani. Értsd: az főz, aki épp ráér. Jó, a mosogatás meg a romok eltakarítása mindig valahogy rám marad, de ilyen apróságokon nem akadok már fönt.
A héten úgy jött ki a lépés, hogy a férjem tette magát oda a konyhában. Egyik nap kitalálta, hoz kínait, mert utál hagymát pucolni. Aztán meglátott két konzerv babot meg egy üveg olívabogyót, és a slusszkulcs helyett a wokot kapta elő. Készített egy takaros amatriciana alapot és spagetti helyett, babbal keverte össze. Zseniális volt az ötlet. Egy gasztroreality-ban simán tovább jutott volna vele.
"Amatriciana" bab
Hozzávalók 4 személyre:
- két konzerv (250 grammos) bab
- egy üveg olívabogyó
- egy üveg (500 gramm) paradicsompüré
- két deci vörösbor ( egy a babba, egy a szakácsnak- (opcionális):)
- egy fej vöröshagyma
- 200 gramm szeletelt bacon
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- egy csomag bébi spenót
- egy evőkanál olívaolaj
- egy kávéskanál parmezán ( elhagyható)
A vöröshagymát összevágjuk és az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott bacont, az olívabogyót. Picit pirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével és meglocsoljuk a vörösborral. Hagyjuk pár percet rotyogni, majd hozzátesszük a konzervbabot. Addig főzzük az egészet, amíg a bab puha nem lesz. Szerencsére a konzerv babnál ez nem túl sok idő. Végül jöhet a só, a bors és egy kis bébi spenót. Összekeveritek és kész! Ha esztek a tejterméket, akkor egy kanál parmezánnal az igazi!
Alkot a "Májsztró" még néhány kevergetés és kész!