Balul elsült receptek
Soha ki nem cseppenő levesek, már-már képzőművészeti alkotásnak számító torták és totálba sztájlingolt sültek. Jah és mindegyik olyan egyszerű, hogy egy három IQ-jú kavics is összedobná 10 perc alatt a konyhában. Na persze… És akkor arcul csap a valóság.
Nekem az egyik legemlékezetesebb bakim az volt, amikor kinéztem a tévéből, (már itt rosszul kezdődik, ugye?) egy tök egyszerű zsemlemorzsás parmezános spárga receptet. A lényege az volt, hogy parmezános zsemlemorzsában kell megforgatni a spárgát, le kell fújni egy kis olívaollajjal, majd az egész tíz perc alatt parádésra sül a sütőben. Mivel még kezdő szakács voltam, fogalmam sem volt, hogy a spárgával hogyan kell bánni, ezért csak úgy álánatúr megforgattam a zsemlemorzsában. Lekentem jó sok olajjal, hogy biztos átsüljön. Oszt betettem a sütőbe, és el is felejtkeztem róla. Húsz perc múlva valami furcsa égett olajos szag csapta meg az orrom. A spárga úgy összeesett, mint a félig kész piskóta, ha kinyitod a sütőd. Plusz a teteje nyákos lett meg fekete. Én még ilyen gusztustalan kaját nem láttam. (Vagyis de, mikor életemben először palacsintát sütöttem, és full zöld lett, mert olívaolajat raktam a tésztába…) De becsületemre váljon, egybe beleharaptam (bár ne tettem volna…)Természetesen az egész a kukában végezte.
És szerintem nemcsak én jártam így. Vannak finoman szólva is nagy vonalúan leírt receptek, amelyek garantálják a kudarcot, ha valakinek nincs húsz évnyi rutinja a konyhában. Hiába pazar a képen, de a valóságban baromi könnyen szétfolyhat a paprikába ütött tojás. A nedvességtől a dinnyetorta oldaláról lefolyhat a krém, és minimál kézügyesség híján a töltött tojások inkább horrorcsirkére emlékeztethetnek. Best of Pinterest.
Kész a reggeli!
Kértek egy jó kis kávét, hogy jól induljon a hét?
Palacsinta helyett ehettek tortát is!
De még maradt a tegnapi dinnyetortából is!
Majdnem olyan, mint az eredeti. De ha diétázol, akkor van gyümölcs is.
Vagy omlett egy kis paprikával...
Csinálhatok gofrit is!
Jó, értettem. Nem érted a konyhaművészetem. Nem baj, ebédre mikrós sajtos tésztát kapsz.
Ha van egy jó kis konyhai sztoritok, írjátok meg kommentben!