Balul elsült receptek

Soha ki nem cseppenő levesek, már-már képzőművészeti alkotásnak számító torták és totálba sztájlingolt sültek. Jah és mindegyik olyan egyszerű, hogy egy három IQ-jú kavics is összedobná 10 perc alatt a konyhában. Na persze… És akkor arcul csap a valóság.

Nekem az egyik legemlékezetesebb bakim az volt, amikor kinéztem a tévéből, (már itt rosszul kezdődik, ugye?) egy tök egyszerű zsemlemorzsás parmezános spárga receptet. A lényege az volt, hogy parmezános zsemlemorzsában kell megforgatni a spárgát, le kell fújni egy kis olívaollajjal, majd az egész tíz perc alatt parádésra sül a sütőben. Mivel még kezdő szakács voltam, fogalmam sem volt, hogy a spárgával hogyan kell bánni, ezért csak úgy álánatúr megforgattam a zsemlemorzsában. Lekentem jó sok olajjal, hogy biztos átsüljön. Oszt betettem a sütőbe, és el is felejtkeztem róla. Húsz perc múlva valami furcsa égett olajos szag csapta meg az orrom. A spárga úgy összeesett, mint a félig kész piskóta, ha kinyitod a sütőd. Plusz a teteje nyákos lett meg fekete. Én még ilyen gusztustalan kaját nem láttam. (Vagyis de, mikor életemben először palacsintát sütöttem, és full zöld lett, mert olívaolajat raktam a tésztába…) De becsületemre váljon, egybe beleharaptam (bár ne tettem volna…)Természetesen az egész a kukában végezte.

És szerintem nemcsak én jártam így. Vannak finoman szólva is nagy vonalúan leírt receptek, amelyek garantálják a kudarcot, ha valakinek nincs húsz évnyi rutinja a konyhában. Hiába pazar a képen, de a valóságban baromi könnyen szétfolyhat a paprikába ütött tojás. A nedvességtől a dinnyetorta oldaláról lefolyhat a krém, és minimál kézügyesség híján a töltött tojások inkább horrorcsirkére emlékeztethetnek. Best of Pinterest.

Kész a reggeli!
baki praktika konyha

Kértek egy jó kis kávét, hogy jól induljon a hét?

baki praktika konyha

Palacsinta helyett ehettek tortát is!

baki praktika konyha

De még maradt a tegnapi dinnyetortából is!

baki praktika konyha

Majdnem olyan, mint az eredeti. De ha diétázol, akkor van gyümölcs is.

baki praktika konyha

Vagy omlett egy kis paprikával...

baki praktika konyha

Csinálhatok gofrit is!

baki praktika konyha

Jó, értettem. Nem érted a konyhaművészetem. Nem baj, ebédre mikrós sajtos tésztát kapsz.

baki praktika konyha

Ha van egy jó kis konyhai sztoritok, írjátok meg kommentben!