A megúszós ebédek az utóbbi hetekben nagy barátaim. Bármi jöhet, ami max 5 perc előkészítést igényel, és utána a sütő dolgozik helyetted.
Bár nem vagyunk vegák, de azért nem eszünk mindennap húst. És ebben az esetben nagyon jó szolgálatot tesz a gomba. A Chefgomba portobellója vagy shiitakéja. Le sem merem írni a recepteket annyira egyszerűek.
Grillsajtos portobello
Egy csomag Chefgomba portobello
Egy 15 dkg grillsajt (bármilyen közepesen lágy sajt is jó)
Egy evőkanál fokhagymapehely
Ízlés szerint só-bors
Pici petrezselyem
A portobellókat megmegtörölgetjük. A kalapját megsózzuk, borsozzuk. Megfűszerezzük egy kis folhagymapehellyel. Belevágunk egy darab grillsajtot. És az egészet 180 fokon nagyjából negyed órát sütjük. Ha kész, akkor egy kis petrezselyemmel megfűszerezzük.
Sült shiitake füstölt paprikával
Egy csomag shiitake
Egy evőkanál füstölt paprika
Ízlés szerint só, bors
Petrezselyem a díszítéshez
Megtörölgetjük a shiitakét. Eltávolítjuk a tönköket, majd tepsibe tesszük a kalapokat. Sózzuk-borsozzuk, aztán füstölt paprikával megszórjuk egyenként a fejeket. Végül 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Petrezselyemmel tálaljuk.