Bár nem sokat beszéltem róla, tavaly ősszel egyik este csomót tapintottam ki az egyik mellemben. Három perc alatt lejátszódott előttem az egész életem, és egész éjjel nem jött álom a szememre. Másnap az első dolgom volt elmenni egy mellultrahangra, ami egy vidéki nagyvárosban nagyjából megegyezetett a lehetetlen küldetéssel.

Mivel a vizsgálat során nem tudtak biztosat mondani, így továbbküldtek mammográfiára. Minden nap egy évezrednek tűnt az időpontig. Próbáltam a gyerekekre, a családra, a hétköznapi életemre fókuszálni, de nehezen ment. Kiderült aztán, csak egy zsírcsomó okozta a riadalmat, de akkor megfogadtam, hogy a lehetőségeimhez képest mindent megteszek, hogy:

  • a nők rendszeresen végezzenek önvizsgálatot, és ha csak egy kicsi eltérést is tapasztalnak, inkább menjenek orvoshoz
  • támogatok minden mellrák ellenes kezdeményezést.

Ezért is örültem nagyon, amikor ismét megláttam a boltban a rózsaszínbe csomogolt gombákat, amelynek az eladásából befolyt összeggel idén is a daganatos betegek gyógyulását a budapesti Szent Margit Kórház és a SOTE Belgyógyászati és Onkológiai Osztály mellrák ellenes munkáját segíti a Bio-Fungi cégcsoport.

Fontos tudni, hogy a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi cégcsoport tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, így szívügyüknek tekintik az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását, mint az emlőrák. Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és, mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly a megelőzésen és a szűrővizsgálatok fontosságán van.

Erre hívja fel a figyelmet minden év októberében a cég GoPink kampánya a rózsaszín csomagolású gombatermékeivel, amelyek egész hónapban megtalálhatók az Aldi, a Tesco, az Auchan és a Penny üzletekben, valamint megrendelhető a Kifli.hu-tól is. Az eladásukból befolyt összeggel a Bio-Fungi cégcsoport már 2012 óta támogatja a mellrák ellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.

„A GoPink kampánynak és az összefogásnak köszönhetően az elmúlt években új kezelőágyakat, az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszközöket és készülékeket sikerült beszerezni és ezt a nemes küldetést idén is folytatjuk.” – mondta el Mutsy Árpád a Bio-Fungi cégcsoport tulajdonosa.

Úgyhogy, ha a boltban láttok rózsaszín csomagolású gombát, tegyétek be nyugodtan a kosárba, hogy együtt segíthessünk a mellrák elleni küzdelemben.