Tévedsz. Nehezebb, mint hinnéd. Legalábbis a férjem szerint külön tudomány a bolti (tehát nem otthon kézzel gyúrt) tészta tökéletesre, vagyis al dentére főzése.
- Csak jó minőségű spagettit vegyél! Biztató jel, ha a csomagoláson jól látható helyen szerepel, hogy pontosan hány percig kell főzni!
- Tegyél egy csapott evőkanál sót a vízbe! Enélkül full ízetlen lesz!
- Nehogy kettétörd a tésztát! Könyörgöm, ez csak a magyar menzákon szokás! Ha a forró vízbe dobod bele harminc másodperc alatt magától ellepi a víz!
- Figyeld az időt! Ne csinálj közben mást. A gyerek, kutya, macska, postás, kávé ráér! Hidd el!
- Ha letelik a főzési idő, akkor vegyél ki egyet és kóstold meg! Ha nem kemény, és nem puha, akkor jó!
- A forró vizet óvatosan öntsd le róla! Nehogy leöblítsd hideg vízzel! (Ne kérdezzétek miért, de a férjem szerint a hideg víz max a szörphöz jó, spagettihűtésre semmiképp sem!)
- Tegyél a tál aljára olívaolajat és úgy rakd rá a spagettit, majd a paradicsomos/pestós/bármilyen tejszínes szószt és keverd össze! Garantáltan bűnronda lesz a látvány, de az íze tízből tizenegy pontos!