Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mézkaramellás füge pisztáciával

füge recept desszert vlog

Egyik nap a férjemnek támadt egy kiváló ötlete. Elkészítette élete első desszertjét: a mézkaramellás fügét. Egyszerre volt krémes, ropogós, savanyú, édes és sós. Annyira jól sikerült, hogy elkértem tőle a receptet.

Nem volt egyszerű, mert ő tényleg csak olyan gondolomformán főz. Friss vlogposzt néhány fügefanevelési tippel!

Tovább

Kipróbáltuk a fügelevélszörpöt!

Az elmúlt egy-két hétben többször is találkoztam a füge leveléből főzött szörppel, amely állítólag csökkenti a vércukor-és a koleszterinszintet. Mivel nekünk is van egy csak leveleket hozó fügefánk, gondoltam, miért ne?! Vágjunk csak bele, mert nincs vele sok macera!

Kikerestem egy általános receptet, amit egy-két helyen módosítanom kellett. Nem voltam boldog, amikor a botmixerem hosszú küzdelem után pont a fügelevélszörpnél adta be a kulcsot. Még az volt a szerencse, hogy egy éve beszereztem egy késes aprítót, így orvosolni tudtuk a problémát. 

A végeredmény nekem kicsit furán kókuszos szörp volt, amely  tényleg kitartotta a vércukorszintünket. Észre sem vettük, hogy kihagytuk a vacsit. Szóval, ha valaki meg szeretne szabadulni pár kilótól, akkor nyugodtan próbálja ki.

Friss vlogposzt!

Tartósítót nem raktam a szörpbe, így ha ti is kipróbáljátok, a biztonság kedvéért tegyétek be a hűtőbe.

Tovább

Fogyni akarsz? Egyél fügét!

A füge csodát tesz a szervezettel, főleg ha meg szeretnénk szabadulni néhány plusz kilótól. Alacsony a kalóriatartalma, ezért gyakorlatilag bármilyen diétába beilleszthető.

A füge csurig van rostokkal és magvakkal, amelyek hamar teltségérzetet okoznak, illetve serkentik a bélműködést és az anyagcserét. A benne lévő B-vitamin jótékonyan hat a tápanyagok felszívódására. A fügében lévő magnézium hozzájárul az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, illetve a szénhidrátok, fehérjék lebontásához.

A füge káliumban is gazdag, amely hozzájárul a szív egészséges működéséhez, csökkenti a vérnyomást, a gyulladásokat, és felpörgeti a méregtelenítési folyamatokat is. Eltávolítja a szervezetben felgyülemlett toxinokat.

Ezek mellett nagyon alacsony a kalóriatartalma, így bármelyik fogyókúrába beilleszthető. Nagyjából két-három szem összesen 74 kalóriát tartalmaz, ezért tökéletes tízóraira vagy uzsonnára.

Jó tanácsok

  • Akkor érett, ha picit lilás színt kap! A zöld még keserű, a barnás-lilás már megerjedt!
  • Romlandó, általában két-három napig tárolható el még hűtőszekrényben is!
  • Hámozva és hámozatlan formában is fogyasztható!
  • Magában remekül illik sajtokhoz, érlelt sonkához, borhoz, de pár perc befektetett munkával lekvárt is lehet belőle főzni!

 

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com