A füge csodát tesz a szervezettel, főleg ha meg szeretnénk szabadulni néhány plusz kilótól. Alacsony a kalóriatartalma, ezért gyakorlatilag bármilyen diétába beilleszthető.

A füge csurig van rostokkal és magvakkal, amelyek hamar teltségérzetet okoznak, illetve serkentik a bélműködést és az anyagcserét. A benne lévő B-vitamin jótékonyan hat a tápanyagok felszívódására. A fügében lévő magnézium hozzájárul az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, illetve a szénhidrátok, fehérjék lebontásához.

A füge káliumban is gazdag, amely hozzájárul a szív egészséges működéséhez, csökkenti a vérnyomást, a gyulladásokat, és felpörgeti a méregtelenítési folyamatokat is. Eltávolítja a szervezetben felgyülemlett toxinokat.

Ezek mellett nagyon alacsony a kalóriatartalma, így bármelyik fogyókúrába beilleszthető. Nagyjából két-három szem összesen 74 kalóriát tartalmaz, ezért tökéletes tízóraira vagy uzsonnára.

Jó tanácsok

  • Akkor érett, ha picit lilás színt kap! A zöld még keserű, a barnás-lilás már megerjedt!
  • Romlandó, általában két-három napig tárolható el még hűtőszekrényben is!
  • Hámozva és hámozatlan formában is fogyasztható!
  • Magában remekül illik sajtokhoz, érlelt sonkához, borhoz, de pár perc befektetett munkával lekvárt is lehet belőle főzni!