Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Segítünk mi legyen a Mikulás csomagban!

Minden éven nagy dilemma mi kerüljön a Mikulás csomagba. Én azon a véleményen vagyok, hogy rakjuk tele egészséges finomságokkal. Például aszalványokkal, apró ajándékokkal (pl. ceruza, radír, filc stb.) és házi finomságokkal például saját készítésű keksszel vagy gesztenyés-mandulás-zabos cake poppal. Ez utóbbit nagyon könnyű elkészíteni. Tele van hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és ráadásul még a sütőt sem bekapcsolni. A siker garantált. Friss vlogposzt!

Hozzávalók

A sütihez:

  • egy csésze zabpehely
  • egy evőkanál (kókuszvirág)cukor
  • egy teáskanál fahéj
  • 200 gramm gesztenyemassza
  • egy teáskanál rumaroma
  • 60 gramm olvasztott növényi margarin
  • egy teáskanál méz
  • egy deci zabtej

A bevonathoz:

  • 100 gramm étcsoki
  • 60 gramm növényi margarin
  • egy maréknyi mandulapehely
Tovább

Meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől? Egyél gesztenyét!

Az ősz egyik szuperélelmiszere a szelíd gesztenye. Azon kívül, hogy nagyon finom parázson sütve, kiflibe töltve vagy krémlevesként, tele van értékes vitaminokkal, antioxidánsokkal, amely jótékony hatással vannak a szervezetre.

A szelíd gesztenyének magas a rosttartalma, ezért lassan felszívódó szén-hidrátnak számít, amely hosszú órákon keresztül kitartja a vércukorszintet, így csökkenti az éhségérzétet, és a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. És mellesleg bármelyik diétába könnyen beleilleszthető.

Van benne egy szaponinkeverék, amely jótékony hatással a szervezetre. Többek között csökkenti a gyulladást és a vízvisszatartást, erősíti az érfalakat, és felveszi a küzdelmet a narancsbőrrel szemben. Magas E-vitamin tartalma jótékony hatással van a bőrre.

A benne levő antioxidáns miatt a népi gyógyászatban köptetőként, görcsoldóként használták.

Hogyan lehet elkészíteni?

A legegyszerűbb főzve.

A gesztenyéket tegyük egy tál hideg vízbe. Amelyik fent marad a tetején, az kukacos, és dobjuk ki. A maradékot jól mossuk meg, és kereszteket vágjuk a tetejébe. Ez egy kicsit munkaigényes, de harminc dekánál nagyjából öt perces munkafolyamat. Egy fazékba dobjuk bele őket, és annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi éppen ellepi őket. Szórjunk a vízbe egy csipet sót. A fedő alatt körülbelül negyed óra alatt a gesztenyét puhára főzzük. Utána egyenként lerántjuk róla a héjat. Ez a sütött gesztenyéhez képest sokkal, de sokkal egyszerűbb feladat, mert a héja szinte magától leomlik a gyümölcshúsról. És máris kész az isteni csemege. 

 

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com