Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kacsamáj Sztroganoff-módra

Ha egyszer lenne egy büfékocsink vagy egy pici éttermünk a Sztroganoff (vagy Sztroganov) kacsamáj biztosan szerepelne az étlapon. Jó, nem teljesen Sztroganoff, mert gomba nincsen benne, de az ízvilága hasonló. Nagyon krémes, szájban olvadós és nem egy nagy trúváj elkészíteni.

Nagyjából mindenféle körettel finom. Még álánatúr egy szelet kenyérrel is. Tunkolni pedig kötelező!

Tovább

Narancsos kacsacombok a sütőből

Tökéletes kacsacombot bárki tud sütni! Egy titka van az elején magas hőfokon kell sütni, utána pedig alacsonyon bő két és fél órát. Most narancsos kacsacombokat készítettünk a sütőben. Tunkolni kötelező!

Recept a friss vlogposztban!

Tovább

3 ropogós kacsarecept egyszerűen

Ha ünnepi ebédet akarok készíteni, 10-ből 9-szer kacsát készítek. Hogy miért? Nagyjából lehetetlen elrontani. Minimális előkészítést igényel. Ha sütőben készül, akkor annyi a titka, hogy alacsony hőfokon jó sokáig kell sütni, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Fokhagymás-korianderes kacsamell fahéjas barackkal

Hozzávalók két főre:

  • fél kiló kacsamell
  • két darab nektarin (keményebb fajta)
  • három gerezd fokhagyma
  • egy késhegynyi koriander
  • két evőkanál méz
  • egy kávéskanál fahéj
  • egy csipet bors
  • ízlés szerint só

A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdalom úgy, hogy közben nem vágok bele a húsba. Szóval, csak óvatosan a késekkel! Ezután előveszek egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdem. Nagyjából három perc múlva ráteszem a kacsákat, de úgy, hogy a bőrös oldaluk lefele legyen. A zsírjuk pillanatok alatt kisül, így a hús ebben pirul meg. Mindegyik oldalt nagyjából öt percig sütöm. A szeletekre rakok egy kis összezúzott fokhagymát, egy késhegynyi egész koriandert. Nem maradhat ki a só és a bors sem. Akkor van vége az első etapnak, ha a kacsamell mindkét fele szép, pirosas színű.

A sütőt előmelegítem 170 fokra, légkeveréses fokozatra. A kacsákat ráteszem a rácsra. Eggyel lejjebb rakok egy tepsit, hogy a sütés közben kicsorduló zsír ne trutymózza össze az egész sütőt. Innentől kezdve a húsok nagyjából húsz perc alatt pazar mód átsülnek. Amíg várok rájuk, a megpucolt, összevágott nektarinokat két evőkanál mézen megfuttatom. Rádobom a fahéjat is, aztán kábé öt perc alatt készre sütöm a barackfalatkákat is. A kacsákat, mielőtt kiveszem a sütőből, egy hústűvel megszúrom, hogy a belsejük is teljesen megpuhult-e.

Citromos kacsa nagyon egyszerűen

Hozzávalók ( négy-öt személyre):

  • egy nagyjából másfél-két kilós kacsa
  • fél citrom
  • két vastagabb szál sárgarépa
  • egy nagyobb ujjnyi gyömbér
  • három gerezd fokhagyma
  • két evőkanál kínai öt fűszer keverék
  • ízlés szerint só
  • egy pici olívaolaj

A sütőt előmelegítjük százhúsz fokra. A kacsát megmossuk. A felesleges nedvességet egy papírtörlővel lecsöpögtetjük, majd kívül belül bekenjük a zúzott fokhagymás olívaolajjal. Ezután beledörzsöljük a kínai ötfűszer keveréket. Ha készen vagyunk, akkor a nagyobb darabokra vágott gyömbért és sárgarépát és a négybe vágott citromot betesszük a szárnyas belsejébe. Utána mehet a sütőbe úgy két és fél órára. Óránként nem árt egyszer átlocsolni, de ha egyszer elmarad, akkor sincsen baj.

Amikor már majdnem puha a hús, feltekerjük a sütőt száznyolcvan fokra (ha van grill funkció, akkor azt is kapcsoljátok be) és még körülbelül harminc percig sütjük. Akkor van készen, ha bőre szép aranybarnára sült. A kisült levével tálalás előtt nyakon öntjük, megsózzuk, végül káposztakrémmel és fehérrépa pürével kínáljuk.

Ropogós kacsacombok sütőtökös gnocchival és ázsiai lilakáposztával

Hozzávalók négy személyre:

A kacsához:

  • egy kiló kacsacomb
  • két fej vöröshagyma
  • két szem alma
  • másfél deci fehér bor
  • két evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors

Sütőtökös kovászos gnocchi

  • 100 gramm sütőtökpüré
  • 2,5 decis bögre liszt (2/3-a teljes kiőrlésű, 1/3-a rétesliszt)
  • két evőkanál kovász
  • néhány levél tárkony
  • egy teáskanál szerecsendió
  • fél marék bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint parmezán (opcionális)

Ázsiai lilakáposzta

  • egy kisebb fej lilakáposzta
  • egy csokor újhagyma
  • két evőkanál valamilyen cukor (sima, barna, vagy eritrit)
  • másfél deci bor
  • egy kávéskanál só
  • ízlés szerint balzsamecet

Tovább

Ropogós kacsacombok sütőtökös gnocchival

Kívül ropogós, belül szájban olvadós kacsacombokat mindenki tud sütni! Körülbelül öt perc előkészületet igényel, és utána a munkát már a sütő végzi. Köretnek most kovászos sütőtökös gnocchit és ázsiai lilakáposztát készítettem. Ez utóbbi krémnek indult, de közben, mint a GPS, újraterveztem. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

A kacsához:

  • egy kiló kacsacomb
  • két fej vöröshagyma
  • két szem alma
  • másfél deci fehér bor
  • két evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors

Sütőtökös kovászos gnocchi

  • 100 gramm sütőtökpüré
  • 2,5 decis bögre liszt (2/3-a teljes kiőrlésű, 1/3-a rétesliszt)
  • két evőkanál kovász
  • néhány levél tárkony
  • egy teáskanál szerecsendió
  • fél marék bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint parmezán (opcionális)

Ázsiai lilakáposzta

  • egy kisebb fej lilakáposzta
  • egy csokor újhagyma
  • két evőkanál valamilyen cukor (sima, barna, vagy eritrit)
  • másfél deci bor
  • egy kávéskanál só
  • ízlés szerint balzsamecet
Tovább

Citromos kacsa nagyon egyszerűen

kacsa gluténmentes mentes recept

Az utóbbi időben rákaptam az egészben sütött szárnyasokra, mert nem kell sokat velük vacakolni. Jó az előkészítés van vagy öt perc még akkor is, ha valamelyik fiú besegít, de utána a sütő teszi a dolgát.

Amíg a hús sül, addig gyerekezek, takarítok vagy a múltkor a kisebbik segítségével emelt ágyást építek. A végeredmény pedig az alacsony hőfoknak köszönhetően, mindig szaftos, a hús szinte leválik a csontról.

Hozzávalók ( négy-öt személyre)

  • egy nagyjából másfél-két kilós kacsa
  • fél citrom
  • két vastagabb szál sárgarépa
  • egy nagyobb ujjnyi gyömbér
  • három gerezd fokhagyma
  • két evőkanál kínai öt fűszer keverék
  • ízlés szerint só
  • egy pici olívaolaj

A sütőt előmelegítjük százhúsz fokra. A kacsát megmossuk. A felesleges nedvességet egy papírtörlővel lecsöpögtetjük, majd kívül belül bekenjük a zúzott fokhagymás olívaolajjal. Ezután beledörzsöljük a kínai ötfűszer keveréket. Ha készen vagyunk, akkor a nagyobb darabokra vágott gyömbért és sárgarépát és a négybe vágott citromot betesszük a szárnyas belsejébe. Utána mehet a sütőbe úgy két és fél órára. Óránként nem árt egyszer átlocsolni, de ha egyszer elmarad, akkor sincsen baj.

Amikor már majdnem puha a hús, feltekerjük a sütőt száznyolcvan fokra (ha van grill funkció, akkor azt is kapcsoljátok be) és még körülbelül harminc percig sütjük. Akkor van készen, ha bőre szép aranybarnára sült. A kisült levével tálalás előtt nyakon öntjük, megsózzuk, végül káposztakrémmel és fehérrépa pürével kínáljuk.

Tovább
«
12
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com