Kívül ropogós, belül szájban olvadós kacsacombokat mindenki tud sütni! Körülbelül öt perc előkészületet igényel, és utána a munkát már a sütő végzi. Köretnek most kovászos sütőtökös gnocchit és ázsiai lilakáposztát készítettem. Ez utóbbi krémnek indult, de közben, mint a GPS, újraterveztem. Friss vlogposzt!
Hozzávalók négy személyre:
A kacsához:
- egy kiló kacsacomb
- két fej vöröshagyma
- két szem alma
- másfél deci fehér bor
- két evőkanál méz
- ízlés szerint só, bors
Sütőtökös kovászos gnocchi
- 100 gramm sütőtökpüré
- 2,5 decis bögre liszt (2/3-a teljes kiőrlésű, 1/3-a rétesliszt)
- két evőkanál kovász
- néhány levél tárkony
- egy teáskanál szerecsendió
- fél marék bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint parmezán (opcionális)
Ázsiai lilakáposzta
- egy kisebb fej lilakáposzta
- egy csokor újhagyma
- két evőkanál valamilyen cukor (sima, barna, vagy eritrit)
- másfél deci bor
- egy kávéskanál só
- ízlés szerint balzsamecet