Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy csomó margójára - Pink Összefogás a daganatos betegek gyógyulésáért

Bár nem sokat beszéltem róla, tavaly ősszel egyik este csomót tapintottam ki az egyik mellemben. Három perc alatt lejátszódott előttem az egész életem, és egész éjjel nem jött álom a szememre. Másnap az első dolgom volt elmenni egy mellultrahangra, ami egy vidéki nagyvárosban nagyjából megegyezetett a lehetetlen küldetéssel.

Mivel a vizsgálat során nem tudtak biztosat mondani, így továbbküldtek mammográfiára. Minden nap egy évezrednek tűnt az időpontig. Próbáltam a gyerekekre, a családra, a hétköznapi életemre fókuszálni, de nehezen ment. Kiderült aztán, csak egy zsírcsomó okozta a riadalmat, de akkor megfogadtam, hogy a lehetőségeimhez képest mindent megteszek, hogy:

  • a nők rendszeresen végezzenek önvizsgálatot, és ha csak egy kicsi eltérést is tapasztalnak, inkább menjenek orvoshoz
  • támogatok minden mellrák ellenes kezdeményezést.

Ezért is örültem nagyon, amikor ismét megláttam a boltban a rózsaszínbe csomogolt gombákat, amelynek az eladásából befolyt összeggel idén is a daganatos betegek gyógyulását a budapesti Szent Margit Kórház és a SOTE Belgyógyászati és Onkológiai Osztály mellrák ellenes munkáját segíti a Bio-Fungi cégcsoport.

Fontos tudni, hogy a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi cégcsoport tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, így szívügyüknek tekintik az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását, mint az emlőrák. Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és, mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly a megelőzésen és a szűrővizsgálatok fontosságán van.

Erre hívja fel a figyelmet minden év októberében a cég GoPink kampánya a rózsaszín csomagolású gombatermékeivel, amelyek egész hónapban megtalálhatók az Aldi, a Tesco, az Auchan és a Penny üzletekben, valamint megrendelhető a Kifli.hu-tól is. Az eladásukból befolyt összeggel a Bio-Fungi cégcsoport már 2012 óta támogatja a mellrák ellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.

„A GoPink kampánynak és az összefogásnak köszönhetően az elmúlt években új kezelőágyakat, az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszközöket és készülékeket sikerült beszerezni és ezt a nemes küldetést idén is folytatjuk.” – mondta el Mutsy Árpád a Bio-Fungi cégcsoport tulajdonosa.

Úgyhogy, ha a boltban láttok rózsaszín csomagolású gombát, tegyétek be nyugodtan a kosárba, hogy együtt segíthessünk a mellrák elleni küzdelemben.

Tovább

Rózsaszín tálcás gombákkal a mellrák ellen

Október a mellrák elleni küzdelem jelképe – októberben a Bio-Fungi Kft. a rózsaszín tálcás gombáival a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet, hiszen a korai stádiumban felfedezett betegség esetén a túlélés esélye jelentősen javítható. A cég minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatja a daganatellenes és rákbetegeket segítő munkát. Idén a Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályát a „Fogadj örökbe egy helyiséget!” projekt keretében.

Kevesen tudják, hogy a szervezet túlzott ösztrogén termelése bizonyítottan növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. A csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik a ösztrogén szint emeléséért felelős aromatáz enzim aktivitását. Ha valaki rendszeresen fogyaszt csiperkét, és mellette egészségesen táplálkozik és rendszeresen mozog, akkor csökkenti a betegség kialakulásának kockázatát.

A csiperkének ( no meg a laskagombának is) ezen kívül rengeteg pozitív élettani hatása van. Hogy melyek ezek?

  • alacsony a kalóriatartalmuk

  • gyakorlatilag nem tartalmaznak zsírt és koleszterint

  • magas a víz- és rosttartalmuk

  • ásványi anyagokban és vitaminokban (D, B-vitamin) szintén gazdagok

  • glutén- és laktózmentesek

Ahhoz azonban, hogy a tápanyagokat megőrizzük, néhány dolgot érdemes figyelembe vennünk:

  • Fontos, hogy ne hámozzuk, mert így elveszítjük az értékes tápanyagokat!

  • Folyó víz alatt, gyors öblítéssel tisztítsuk meg.

  • Mivel modern körülmények között termesztik, ezért fogyasztása biztonságos és az év minden napján frissen elérhető.

Itt van három szuperegészséges csiperkés és laskás recept, amit érdemes kipróbálnod! Katt a linkekre!

Csiperkés székelykáposzta

Wellness fokhagymás gombapörkölt

Nagyi gombalevese mentesítve

A Bio-Fungi Kft.-ben kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód. A cég a szívügyének tekinti az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását, mint az emlőrák. A GoPink kampány keretében 2012 óta minden októberben rózsaszín tálcákba csomagolják a csiperke- és laskagomba termékeiket, úgy szállítják országosan a Tesco és az Aldi üzleteibe. A Bio-Fungi Kft. minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatja a daganatellenes és rákbetegeket segítő munkát. Idén a Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályát a „Fogadj örökbe egy helyiséget!” projekt keretében.

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com