Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3 villásreggeli, amitől ünnepien indul a hétvége

Nálunk minden szombat és vasárnap úgy indul, hogy a férjemmel iszunk egy kávét és összedobunk valamilyen meleg tojásos reggelit. Aztán a gyerekekkel együtt leülünk az asztalhoz, és ünnepeljük, hogy nem kell kapkodva időre beérni A-ba, B-be vagy C-be. Ezekre a lassú reggelekre hoztunk nektek 3 szuper tojásos receptet.

Frittata

Rántotta vagy bundáskenyér? Ha oda meg vissza vagy értük, akkor próbáld ki a frittatát, az olasz tojáslepényt. Egyszerű, gyors és nem utolsó sorban rengetegféleképpen el lehet készíteni. Attól függően épp, mi van a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 tojás
  • két szál répa
  • két gerezd fokhagyma
  • egy fej lilahagyma
  • egy pohár vegán tejföl (lehet sima is)
  • ízlés szerint só
  • néhány levél görög bazsalikom, és kakukkfű
  • parmezán (opcionális)

Zöldséges tojásmuffin

Olyasmi mint a rántotta, de kis sonkakosárkákban (már ha nem dézsmálják meg a gyerekek) muffinsütőben készül. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 8-10 tojás
  • egy csokor újhagyma
  • egy fél zöld paprika
  • egy fél piros paprika
  • egy csomag serrano sonka
  • pici olívaolaj
  • ízlés szerint só és fokhagymapehely

Amatriciana tojás

Az egyik kedvencem. Nem is hinné az ember, hogy a paradicsom és a tojás mennyire illik egymáshoz. Picit több idő elkészíteni, de megéri! Akár vacsira, vagy vendégségbe is jó.

Hozzávalók négy személyre:

  • két fej vöröshagyma
  • két gerezd fokhagyma
  • 5 dkg pancetta (vagy császárszalonna)
  • 150 gramm mozzarella
  • 7 deci sűrített paradicsom (a felnőtt verzióba egy deci száraz bor)
  • 4-5 tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint bazsalikomlevél
  • ízlés pecorino vagy parmezán

Tovább

Te szoktál reggelit adni a gyereknek?

A reggeli az első főétkezés, amit főbenjáró bűn kihagyni! Pedig mennyivel gyorsabb lenne a reggel, ha nem kéne a gyerekeknek melegszendvicset, zabkását, tojást vagy valami teljesen mást készíteni. Aztán megvárni, míg megeszi, majd utána összepakolni a konyhát. És ezek után időben elindulni, és nem célfotóval beérni. Nekem a reggeli-mizéria minden nap alsó hangon is plusz negyvenöt perc.

De az egészségért megéri! Mert a reggeli az első főétkezés, amely során az éjszaka felhasznált tápanyagokat pótolhatjuk, ezáltal megemeljük a vércukorszintünket és felpörgetjük az anyagcserénket, serkentjük az agyműködésünket… Ha valami miatt a reggeli kimarad, akkor a vércukorszintünk akár egyik pillanatról a másikra leeshet. El kezdünk szédülni, vagy szélsőséges esetben akár össze eshetünk. Kevésbé rossz esetben csak a nassolhatnék tör ránk, és nagyobb valószínűséggel csipegetünk el egy-két tábla csokoládét, kekszet vagy bármit köztudottan egészségtelen finomságot a büféből. Ez pedig hosszú távon pláne ha nem sokat mozgunk, elhízáshoz vezethet!

A bölcsis, ovis korú gyerekek nyilván egyszerűbb, kevésbé macerás evés nélkül elindulni, mert olyan fél 9 körül úgyis hozzák nekik a reggelit, tízórait. De az iskolásoknál már ilyen nincsen. Ott az első, második szünetig várni kell. És aki nem eszik, nem biztos, hogy száz százalékosan tud figyelni az első órákon.

Én azon a véleményen vagyok, hogy a szokások alapjait kisgyerek korban érdemes lerakni. Hogy a kicsi szokjon hozzá, evés nélkül nem indulunk el reggel otthonról. (Mellesleg az uzsonnáig ez az egyetlen étkezés, ahol látom, miből, mennyit eszik.És reménykedek benne, hogy majd felnőttként ( egy minimális lázadás után) is eszébe jut: az egészséges életmód reggelivel indul.

Tovább

Frittata, a tökéletes reggeli

Rántotta vagy bundáskenyér? Ha oda meg vissza vagy értük, akkor egy ráérős szombat reggel vagy délelőtt próbáld ki a frittatát, az olasz tojáslepényt. Egyszerű, gyors és nem utolsó sorban rengetegféleképpen el lehet készíteni. Attól függően épp, mi van a hűtőben. Most egy répás-lilahagymás változatot sütöttem, amely nemcsak színeiben, hanem ízeiben is megidézi a tavaszt. Részletek a friss vlogposztban!

Hozzávalók:

  • nyolc tojás
  • két szál répa
  • két gerezd fokhagyma
  • egy fej lilahagyma
  • egy pohár vegán tejföl (lehet sima is)
  • ízlés szerint só
  • pici olívaolaj a sütéshez
  • néhány levél görög bazsalikom és kakukkfű
  • egy kanál parmezán (elhagyható)

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com