A nagymamám, a gyerekeknek csak dédi, a kiflijéből nem tud eleget sütni! A receptet még az anyukájától tanulta, aki az övétől... Sok-sok évvel ezelőtt a régiek ezt vitték négyszögletű kendőbe bugyolálva a szőlőbe, mikor metszettek, szüreteltek és ezzel tunkolták ki a gulyáslevest. Hogy miért? Mert nem kellett vele sokat vacakolni, kelttésztákhoz képest fele annyi idő alatt megvolt és még egy kezdő háziasszony is el tudta készíteni. Friss vlogposzt dédivel és a gyerekkel!
Hozzávalók 16 darabhoz
- 520 gramm liszt
- kb 3,5 dl langyos tej (a dagasztáshoz)
- 150 gramm langyos vaj
- fél deci étolaj
- 2 tojás
- egy teáskanál só
- egy teáskanál cukor ( az élesztő felfuttatásához)
- egy deci langyos tej (az élesztő felfuttatásához)
- egy csomag friss élesztő
- egy teáskanál kömény
- Ízlés szerint reszelt trappista