Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vitaminbomba reggelire

Talán túl vagyunk az influenzaszezonon. Mindnyájan. Ilyenkor különösen figyelek arra, hogy a gyerekek extra sok vitaminban, antioxidánsban gazdag ételt egyenek, hogy az immunrendszerük erősödjön. A chiapuding egy igazi vitaminbomba. A gyerekeknek egy kis naranccsal és étcsokival simán el lehet adni.

Friss vlogposzt!

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 evőkanál chiamag
  • fél tábla étcsoki
  • 3 deci kókusztej (mandulatej is jó)
  • egy narancs
  • 2 teáskanál méz
  • díszítéshez bazsalikom (elhagyható)

Tovább

Ha rád tör a nassolhatnék: áfonyás chiapuding

Én egy olyan típusú nő vagyok, aki szereti az édességet. Főleg a tortákat és a pohárkrémeket. Lehet felőlem csokis, mandulás, epres vagy cukrosan remegő, nyelven olvadó mascarponehab, egyre megy. Legszívesebben az összeset, az utolsó kanálkáig befalnám, de sajnos nem lehet, mert rajtam minden szelet sütemény meglátszik. Ezért tartom igazságtalannak, amikor topmodellek olyan agyoneffektelt képeket töltenek fel az Instagramra, ahol szinte habzsolják a cupcake-et meg a színes cukros nyalókákat. A helyzetre a divatlapok külön rákontráznak: ha végig nézitek a női magazinok profiljait szemérmetlenül sok sovány nővel és cukros sütivel találkoztok.

Tudnotok kell, ha diétáztok vagy csak életmódot váltatok, akkor sem kell lemondanotok az édes nyalánkságokról. Csak jól össze kell válogatni az alapanyagokat. Erre remek példa a chiapuding, amit kb. egy ügyesebb nyolc éves is el tud készíteni.

Áfonyás chiapuding 2 főre

  • 4 dl kókusztej vagy mandulatej
  • 2 db érettebb banán
  • 6 evőkanál chiamag
  • 200 gramm áfonya
  • díszítéshez mandula

A kókusz-/mandulatejbe rakd be a chiamagokat, és egy kézi habverővel keverd három percig. Hagyd állni kb. fél órát, majd rakd hozzá a villával jól összenyomkodott banánt és keverd át az egészet.

Vegyél elő két poharat vagy tálkát. Tegyél mindkettőbe pár szem áfonyát, majd öntsd rá a masszát, és rakd be őket a hűtőbe 1-2 órára. A "hűsítő pihenő" alatt a chiamag magába szívja a körülötte lévő folyadékot, és az egésznek kellemes, kocsonyás állaga lesz. Plusz jó pont, hogy a hagyományos pudinggal ellentétben., a teteje nem lesz "bőrös".

Ha kész vagy mindennel, akkor szórj a tetejére pár szelet mandulát, áfonyát, és már eheted is. A végeredmény nemcsak finom és egészséges, de valódi vizuális gyönyört nyújt a szemnek. Gyerekeknek is nyugodtan adható. Az egyéves kisfiam bármikor megeszik belőle egy egész pohárral.

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com