Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így süsd meg a gesztenyét!

Ebben a hideg, esős októberben nincsen szerintem lélekmelengetőbb, mint sütni egy tepsi gesztenyét. De az nem ám úgy van, hogy csak fogom, megmosom aztán izzíthatjuk a sütőt... Van vele egy kis macera. Nem is kicsi.

Én például kétszer áztatom, aztán irdalom. Ezt utálom a legjobban, mert majdnem mindig sikerül magam megvágnom. (Mindig utólag jövök rá, hogy meg kellett volna éleznem a mindent IS vágó "jókést".) 

Mikor kisül, örülök, mint Vincent. Aztán mindig megfogadom, legközelebb csak főzöm. 

Friss vlogposzt gyerekekkel, gesztenyesütési tippekkel!

Tovább

Maradékkal tuningolt csirke

Megmaradt egy adagnyi gazpachokrém, amit sajnáltam kidobni. Gondoltam jó lesz a csirkére... A fiúk még a vaslábast is kitunkolták. Friss vlogposzt!

Tovább

A medvehagymás csirke két élete

A papi mindig azt mondja, nincsen kár, aminek ne lenne haszna vagy amiből ne lehetne tanulni. A következő hetekben igyekszem olyan recepteket hozni, amelyekkel nem kell sokat vacakolni. A mostani medvehagymás csirkecombok is ezek közé tartoznak. Home office (jobb esetben) és gyerekek mellett is pillanatok alatt összeállítható, mert a munka legnagyobb részét a sütő végzi. 

Kétféle mondhatni páccal készül, hogy legyen miből a családnak választani. A medvehagymát tulajdonképpen csak zöldfűszerként használom, mert szerintem így sokkal intenzívebb az íze. 

Friss vlogposzt! #mindenrendbenlesz

Ha eddig még nem tettétek, gyertek a Főzzünk gyerekkel csoportba, ahol kiderül, milyen valójában gyerekekkel a konyhában.

Tovább

Kenyér dagasztás nélkül

Eredetileg teljes kiőrlésű lisztből akartam sütni az ír szódás kenyeret, de előttem nagyjából kifosztották a boltot. Maradt a hagyományos BL80-as egy kis zabliszttel felturbózva. Az ír szódást nem kell dagasztani, pihentetni, csak keverni és formázni. A munka többi részét a sütő végzi! A végeredmény nagyon finom, pihe-puha lett és pláne, hogy közben még a nindzsák is segítettek!

U.i.: Elindult a Főzzünk gyerekkel! Facebook-csoportunk, ahol megmutatjuk, milyen igazából gyerekekkel főzni! Várjuk a recepteket és a képeket!

Tovább

Mentes aszalt szilvás kókuszgolyó

Azt vettem észre, hogy nálunk jobban fogynak azok az édességek (még vendégségben is), amiket nem kell szeletelni, villával enni, hanem csak simán, a maga egyszerűségében kézzel lehet falatozni, ezért gyakran „sütök”- magyarán mindent bedobálok az aprítóba- valamilyen golyót.

A mostani kókusz -magunk között csak maszat- golyóban nincsen liszt, sem tej, se hozzáadott fehér cukor, mégsem lehet belőle eleget gyártani, mert annyira finom.

Nagyjából 5 perc munkával összedobható. Igaz a formázás lehet egy kicsit több, ha majdén típusú pár éves a másodséffel dolgoztok együtt. De jó, és felettébb hasznos program, pláne ha nem akarjátok százhuszonkettedik alkalommal is elővenni a hosszú, sötét délutánon a gyurmát.

Friss vlogposzt!

Hozzávalók nagyjából 16-20 darabhoz:

200 gramm aszalt szilva

100 gramm aszalt sárgabarack

egy marék mandulapehely

50 gramm zabpehelyliszt

két evőkanál kakaópor

egy érett banán

két evőkanál kókuszreszelék

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com