A nagyobbik fiam (értsétek majd hatéves) szerintem növésben van. Legalábbis anno falun azt mondták, ha valaki hirtelen el kezd sokat enni. A kedvence a csirkecomb bármilyen zöldséggel. Az utóbbi pár hétben sokszor ettünk ilyet. A legutóbb spárgával dobtam fel a heti csirkét.
Kezdő háziasszony koromban, hányszor de hányszor dobtam ki a spárgát, mert mindig olyan fás-szálas maradt, hogy egy panda megirigyelte volna! Azóta megtanultam, vén, leértékelt spárgát nem veszünk, mert azon még a csoda sem segít.
Spárgatippes friss vlogposzt!
Hozzávalók négy-hat főre
A húshoz:
- másfél kiló csirkecomb (vagy mell is jó)
- 4 deci (növényi) tejszín
- 2 deci száraz fehér bor
- fél üveg kapribogyó
- 5 levél zsálya
- két ág rozmaring
- ízlés szerint só,bors
- olívaolaj a lepirításhoz
A körethez:
- két csomag spárga
- két deci fehérbor
- ízlés szerint só,bors
- pici olívaolaj a lepirításhoz