Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor a fiúk sütnek!

Az utóbbi egy évben rengeteget sütöttünk-főztünk Ágostonnal és Illéssel, úgyhogy most a világ egyik legegyszerűbb nassolnivalóját, a kovászchipset, majdnem teljesen egyedül készítették el. Nyilván nem ők tolták be a sütőbe, mert ahhoz még kicsik, de élvezettel kenték (az amúgy frissítés során egyébként kidobásra ítélt) kovászt a sütőpapírra, szórták a feketeszezámmagot, és élvezettel tekerték a fűszermalmot! Néhol kicsit sok lett, de hát jól szórakoztak.

Szuper szilveszteri nasi, de feldobja a családi filmnézést és a kengurusakkot is!

Hozzávalók:

  • 100 gramm kovász
  • egy evőkanál feketeszezámmag
  • egy teáskanál só
  • egy teáskanál fokhagymapehely
Tovább

Ünnepi paprikás krumpli

A férjem szerint a paprikás krumpli mentes étel. Nincsen benne liszt, tojás, sőt még tejtermék sem. Csak egy kis szalonna, meg kolbász, meg ha belelapozunk Széll Tamás-féle diszkontos szakácskönyvbe, akkor egy kis garnéla. Összevontam a szemöldököm. Tulajdonképpen igaza van a férjemnek, ha attól eltekintek, hogy a krumpli összetett szénhidrát, a szalonna meg a kolbász jó értelemben vett zsír. Mivel Illés épp aludt, Ágostonnal nekiálltunk főzni. Igaz, közben vészesen fogyott a pirított kolbász, és szalonna! Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 fej sonkahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél kiló garnéla
  • fél rúd füstölt kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • egy deci fehér bor
  • ízlés szerint só, bors, piros paprika

Tovább

Krémes kókuszos panna cotta téli cseresznyével

Mindig szerettem a panna cottát. Már akkor is, amikor még csak tuningolt zacskós levest tudtam főzni, ezért három évadnyi Sütimester, egy adag túrófánk és a híres citromos muffin után (amelynek a nyoma a mai napig ott van a bal kezemen a mutatóujjamon) meg próbálom elkészíteni. A nagyobbik fiam alig 6  hónapos volt, amikor egyik este megfőztem. Nettó három perc munka. Egy éjszaka hűtő (biztosra mentem) és fenomenális siker.

Azóta nem emlékszem már hány verzióban készítettem. Most egy  mentes kókusztejszínes-citromos-téli cseresznyés változatot hoztam nektek. A lényeg maradt: pár perc munka, öt-hat óra hűtés (ha egy éjszaka az sem gond) és egy szájban olvadós pohárkrém, amiből sosem lehet eleget készíteni. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 6 deci kókusztejszín
  • egy citrom leve
  • egy evőkanál vaníliaaroma
  • egy evőkanál cukor (eritrit, xilit stb. is jó)
  • 3 lapzselatin
  • néhány szem téli cseresznye
  • néhány karika citrom
  • egy evőkanál fekete szezámmag
Tovább

Schiaccia: finomság szüretre

Ősszel, amikor már nincs olyan meleg, sokkal szívesebben gyújtom be a sütőt. Nincs jobb, mint este, miután lefektettük a gyerekeket, a férjemmel egy pohár bor mellett a konyhánkban beszélgetni és egy olyan finomságot kóstolni, mint a schiaccia. Ez egy gyakorlatilag egyfajta édes olasz lepénykenyér, amelynek a tetejébe kék szőlőszemeket nyomkodnak. Egy igazi szüreti csemege, amit pillanatok alatt el lehet készíteni, még akkor is, ha egy két és fél éves "segít". Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • 250 g tönkölyliszt
  • 150 g finomliszt (vagy kenyérliszt)
  • 3 teáskanál barna cukor
  • 2 teáskanál só
  • 4 cent olívaolaj
  • 2 deci langyos víz
  • 2 csomag instant élesztő
  • 1,5 deci száraz fehér bor
  • 2-3 fürt kék szőlő

Tovább

Bakwan jagung, az indonéz kukoricatócsni

vlog mentes recept gyerekkel főzni kukoricatócsni
Mindnyájan repetáztunk belőle!

Fehérváron a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon szokás, hogy a világ minden tájáról érkező táncosok a folkestjükre nemcsak tánccal, hanem egy kis kóstolóval készülnek. Idén az indonéz csapat például bakwan jagungot, ami gyakorlatilag édes-sós hagymás-kukoricás tócsni, készített. Annyira megtetszett ez az egyébként rettenetesen egyszerű recept, hogy elkértem tőlük, és otthon is megsütöttük.

A lassan két és fél éves Illés majdnemhogy egyedül állította össze a tésztát. Közben kóstolgatta a kukoricát. A nagyobbik, Ágoston főzés helyett inkább a háttérben játszott. Azért mire kisült az első adag, megjelent az asztalnál, mert azt hitte kész a rántott hús... Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

  • két kisebb konzerv kukorica
  • egy csomag újhagyma
  • 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tojás
  • két-három evőkanál édes szójaszósz
  • egy teáskanál fokhagymapehely
  • ízlés szerint bors

A mártogatóshoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • egy teáskanálnyi narancslé
  • ízlés szerint chili
Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com