Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezeket főzzük karácsonyra!

karácsony menüsor vlog

Az előző évekhez hasonlóan most is összeállítottunk egy karácsonyi menüsort, amit viszonylag kevés munkával bárki összeállíthat. Jó, ezek nem gyors ételek, de a munka oroszlán részét a sütő vagy éppen a hűtő végzi. Klasszikus, de mégis modern fogások, amelyekkel nem lehet hibázni. Mi ezekkel várjuk a vendégeket!

Nálatok mi lesz a menüsor?

Előétel: Szicíliai halleves házi kovászos kenyérrel

Ha ragaszkodtok a halhoz, de nem akartok halászlevet vagy rántott pontyot készíteni, akkor szuper választás lehet a szicíliai halleves. Picit paradicsomos, kellemesen karakteres, és mégis könnyed. Klasszul lehet tunkolni például házi kovászos kenyérrel.

 

Főétel: Burgundi marharagu édesburgonyapürével

A burgundi marharagu abban különbözik a hagyományos marhapörkölttől, hogy teli van zöldséggel. Ezt ma fogom elkészíteni, mert nagyjából 3 óra kell, míg elkészül és holnapra az ízek még jobban összeérnek. Az édesburgonyapüré receptje még a fiúk hozzátáplálásos időszakából származik, de azóta is nagy kedvenc.

Desszert: Kókuszos panna cotta téli cseresznyével

Ezt is ma fogom elkészíteni. Mondjuk épp csak mindent 3 perc alatt összemelegítek, aztán mehet az egész a hűtőbe egy éjszakára. Másnap csak megdíszítek a téli cseresznyékkel.

Bónusz desszert: Mentes gesztenyegolyó

Az örök családi kedvenc. Sosem lehet belőle eleget készíteni és remekül be lehet vonni a gyerekeket.


Mi ezzel kívánunk boldog karácsonyt Nektek! Legközelebb a két ünnep között egy (szilveszteri) egészséges nasival jövünk!

Tovább

5 jótanács a karácsonyi menühöz

praktika karácsony karácsonyi menü menüsor

Évekkel ezelőtt azt hittem szenteste be kell mutatnom a teljes főző-és sütőtudományomat, ezért napokkal előtte saját magam készítettem a szaloncukrot, sütöttem a tortalapokat, pácoltam a húst, csomagoltam az ajándékokat, próbáltam a takarítás végére érni…

Nem számított, hogy előtte sok volt a dolog a munkahelyen, épp kerülgetett az influenza, a nagyobbik fiam vagy random mód kelt éjszaka vagy nyolc hónapos terhesen a kisebbik fiam az epémmel focizott a hasamban. Így esett meg, hogy 24-én nagyjából úgy estem be a fa alá és alig volt erőm elénekelni a Mennyből az angyalt.

Akkor megfogadtam, jövőre okosabban csinálom! Beosztom a munkát és kiszervezem a feladatokat és a legfontosabb szenteste a családi vacsorán, ahol vendégül látjuk a férjem szüleit és húgát, nem lesz húsz fogás, hatféle sütemény, mert ember nem bírja azt végigenni. Ha meg mégis sikerül, akkor rozmárként terül el a fa mellett. A menü kitalálásánál és a kivitelezésénél a következőket veszem figyelembe:

  • Lesz egy leves, egy főétel általában kétféle körettel és egy- nagyon max kétfajta desszert. Semmi több, így vacsora után marad energiánk érdemben beszélgetni.

  • Ha kétségeim vannak, hogy mi illik mihez, akkor maradok a klasszikus hal-marha (vagy vad)- csoki vonalon. Ezzel sosem lehet hibázni.

  • Nem 24-én akarom megváltani a világot, ezért csak olyat főzök, amit már év közben többször is készítettem, így kisebb valószínűséggel üt be a krach. (Bár tavaly az utolsó előtti pillanatban sikerült levernem a csokitortát a pultról…)

  • Amit lehet kiszervezek és megosztok. Például idén a férjem feladata lesz a leves, és 23-án a gyerekekkel közösen gyúrjuk majd a gesztenyegolyót.

  • Többnyire olyan ételeket választunk, amit már előző nap is el lehet készíteni. Egy húsos ragu például másnap sokkal finomabb, mert sokkal jobban összeérnek az ízek. Kellően nagy adagnál meg a 24-i ebédprobléma is le van tudva.

A fentiek tükrében 24-én marad idő többek között az ünnepi frizurára, az olvasásra, a karácsonyfa díszítésére, a régi égősor javítására, a közös társasozásra és a gyerekekkel való játékra is. Ha meg valami lemarad, az meg úgysem volt olyan fontos, elvégre karácsonynak a lelkünkben kell megszületni!

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com