Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mire jó a menta?

Segíti az emésztést, jó fejfájásra, sőt még a hányingert is csillapítja – összegyűjtöttük, hogyan segíti az egészségünket a menta és a konyhában milyen recepteknél használhatjuk.

A kertünkben az egyik első növény a menta volt, ami fűszerként remekül illik nagyjából bármilyen édeskrémhez, sütihez; a borsókrémet pedig egy magasabb szintre emeli. Ezen kívül gyógynövényként számos területen bevethető.

A menta levele tele van C-, D-és E-vitaminnal, amelyek erősítik az immunrendszert, így a szervezet könnyebben veszi fel a harcot a fertőzésekkel és a gyulladásokkal szemben.

A menta természetes nyugtató, görcsoldó hatással rendelkezik, ezért enyhíti a fejfájást, csillapítja a köhögést. Csuklás, vagyis a rekeszizomgörcs ellen is hatásos. Nem kell mást tennünk, csak néhány levél mentát felaprítani egy pohár vízben és meginni.

Nátha ellen is hatásos, mert a benne lévő erős aroma megnyitja az orrjáratokat. Erős antibakterális, gyulladásgátló hatású, ezért jó a fájós torokra és javítja a szájhigiéniát is.

Mentából nagyon könnyedén főzhetünk teát! 3-4 levelet forrázzunk le 2,5 deci vízzel. Hagyjuk negyedórát állni, és langyosra hűtve apránként kortyolgassuk el.

Hoztunk néhány receptet is:

Mentás borsókrém

Hideg sárgadinnyeleves pezsgővel

Mézes birsalmakrémleves

Barackos mentás crumpet

Epres-rebarbarás galette

Tovább

10 perces zöldborsókrém mentával

Néhány évvel ezelőtt hirtelen felindulásból tettem mentát és szerecsendiót a borsólevesbe. Amikor megkóstoltam, megszólalni sem bírtam! Álmomban sem hittem, hogy ennyire jól passzolnak egymáshoz.

Most egy elronthatatlan borsómártogatóst hoztam nektek, amibe szintén került menta és szerecsendió. Egy szuper partikaja, amivel nem kell órákat szöszmötölni. A maradék meg feldobja a reggeli pirítóst.

Friss vlogposzt!

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Megfőzted már?

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com