Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Tripla almás pite" muffin

desszert tejmentes

Ugye, te is imádod az almás pitét? De nem szeretsz vacakolni vele?! Akkor ez a te recepted. Gyors, elronthatatlanul könnyű. Gyerekkel is ki lehet próbálni, csak ne az ő kezükbe add a fahéjat, különben a fele a padlón, bocs nálunk a szőnyegen végezte.

"Tripla almás pite" muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg tönkölyliszt
  • 20 dkg növényi vaj ( ha nem vagytok érzékenyek, akkor jó a sima is)
  • 10 dkg eritrit (vagy xilit vagy nádcukor)
  • három nagyobb alma (savanykásabb)
  • két tojás
  • háromnegyed zacskó sütőpor
  • egy evőkanál fahéj
  • egy teáskanál vanília kivonat
  • egy deci almalé (lehetőleg natúr, frissen préselt)
  • díszítésnek néhány levél menta (elhagyható)

A lisztet összekeverjük a sütőporral és az eritrittel. Két almát lereszelünk, egyet pedig apró cikkelyekre vágunk. A reszelt változatba beleszórjuk a fahéjat. Belecsurgatjuk a vaníliát. Majd alaposan összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a kockára vágott vajat, beleütjük a tojásokat, végül pedig a reszelt almás keveréket. Belelöttyintünk egy úrias mozdulattal nagyjából egy deci almalevet is.

Ezután a legmagasabb fokozaton a robotgéppel összekeverjük. Nagyjából öt perc alatt szépen összeáll a tészta. Az egészet muffinpapírokba, szilikonformákba kanalazzuk. Az almacikkelyeket a masszába nyomkodjuk. Juthat a tetejére meg a belsejébe is! 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozatban húsz perc alatt készre sütjük. Végül néhány levél mentával díszítjük!

 

Tovább

Bitang egyszerű málnás-ribizlis muffin

Gyors, szájban olvadós, és egy sosem elég belőle!

A múltkor azt kérdezték tőlem, hogy a fiúk megeszik-e a zabrántással készített borsófőzeléket? Teljesen meglepődtem, mert bennem ez még sose merült fel. Nem azt mondom, hogy a mamánál amaránttal meg quinoával üldözik őket, de alapjáraton nyitottak az ízekre. A csokira legalább annyira, mint a tökfőzelékre vagy a céklás bulgurra. Ha épp olyan kedvük van. Néha náluk is csak a fasírtgolyó, a spagetti meg a pizza menne, de az a szabály, mint a franciáknál, hogy mindent meg kell kóstolni. Legfeljebb azt mondják, nem ízlik.

Nemrég a fiúk a szomszédból olyan isteni szájban olvadós málnás- rozsos muffinokat kaptak, hogy a dédi szavaival élve hétnyelven beszéltek. Én is megettem belőlük vagy kettőt. Bár maradt volna még! El is kértem a szomszédból a receptet, mert ez a süti gyorsan elkészíthető, maceramentes és gátlástalanul finom! Nemcsak egészséges hedonistáknak!

Málnás-ribizlis muffin

Hozzávalók:

  • 70 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 100 gramm rozsliszt
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál cukrozott kakaó
  • egy evőkanál holland kakaó
  • 10 gramm sütőpor
  • egy csipet fahéj
  • 200 gramm margarin/vaj
  • 70 gramm nádcukor
  • 4 kisebb vagy 3 nagyobb tojás
  • 20-25 dkg málna és ribizli vegyesen

A száraz hozzávalókat, magyarán a liszteket, a kakaókat, a sütőport, a sót és a fahéjat összekeverjük. Ezután margarint vagy vajat( ki miben hisz, vagy mit szeret) összedolgozzuk a nádcukorral, majd hozzáadjuk a négy kisebb vagy három nagyobb tojást. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Végül a tésztát muffinformákba kanalazzuk, majd a tetejükre egy nagy evőkanálnyi málnát és ribizlit teszünk. (Kábé darabonként két málnát és nyolc-tíz szem ribizlit.) Végül előmelegített sütőben légkeveréses fokozatban 180-190 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Kimaxolhatjuk az élvezetet, ha a tetejére olvasztunk csokit és mentaleveleket.

Tovább

Egy tökös muffin csak bevállalósoknak

Az idei gatyarohasztó kánikulát nehezen viseltük. Főleg az volt a rossz, hogy ugyanúgy, mint amikor egész nap vízszintesen zuhog az eső, és derékig ér a szél, csak este öt után lehetett kimenni. A „nemzetközi helyzetet” még inkább fokozta a barlangi medve üzemmód, mert nem volt légkondink. A természetes, apukám szavaival élve „orosz” megoldást alkalmaztuk: éjjel csontig nyitott ablaknál aludtunk, nappal pedig lehúzott redőnyök, összerántott sötétítő függönyök között próbáltuk átvészelni a hőséget. A tök bezzeg imádta a meleget. Nappal élvezte a szaharai forróságot, esténként pedig vedelte a hideg, kúti vizet. Ennek eredményeképp annyi és akkora tök nőtt a nagyszüleim kertjében, hogy az egész, tágabb értelemben vett család kamrája, fagyasztója teljesen megtelt vele. Mi is, mikor már untuk a tökfőzeléket, akkor már sütöttük, grilleztük a tökszeleteket. De valahogy sosem akart elfogyni, én meg sajnáltam kidobni. Így lett a maradékból muffin.

Recept 12 darab muffinhoz

  • 300 gramm tök
  • 150 gramm mák (darált)
  • 175 gramm kókuszzsír (lehet vaj is, ha nem akartok diétásat)
  • 130 gramm nyírfacukor (más néven xilit- lehet másmilyen édesítő is például sztívia)
  • 125 gramm kölesliszt
  • 3 darab közepes tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 kávéskanál szerecsendió

Mielőtt nekiállnék a muffinnak, begyújtom a sütőt 180 fokra, hogy fel tudjon melegedni. A tököt egy tálba gyalulom, majd egy-egy maréknyit megfogok, és a mosogatóban kifacsarom belőle a vizet. Egy tálban összekeverem a mákkal és a fele nyírfacukorral.

A tojásokat a maradék xilittel egy kézi mixer segítségével habosra keverem, aztán hozzáadom a kókuszzsírt. Célszerű először a kókuszzsírt felmelegíteni, mert könnyebben lehet vele dolgozni. A köleslisztet és a sütőport is beleteszem a tojásos masszába. Jól összekeverem az egészet. Ezután jöhet a tökös-mák, a szerecsendió. Még pár perc kézi keverés, és már mehet is a sütőbe. Nagyjából harminc perc alatt a muffinokat szép aranybarnára sütjük. Mielőtt kivesszük, érdemes tűpróbát végezni, hogy jól átsültek-e?

A muffint én szőlővel tálaltam. Ha elsőre hihetetlennek is tűnik, de jól illenek egymáshoz. A végeredmény ízvilága a mák miatt eléggé markáns, úgyhogy csak bevállalósoknak!

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com