Gyors, szájban olvadós, és egy sosem elég belőle!

A múltkor azt kérdezték tőlem, hogy a fiúk megeszik-e a zabrántással készített borsófőzeléket? Teljesen meglepődtem, mert bennem ez még sose merült fel. Nem azt mondom, hogy a mamánál amaránttal meg quinoával üldözik őket, de alapjáraton nyitottak az ízekre. A csokira legalább annyira, mint a tökfőzelékre vagy a céklás bulgurra. Ha épp olyan kedvük van. Néha náluk is csak a fasírtgolyó, a spagetti meg a pizza menne, de az a szabály, mint a franciáknál, hogy mindent meg kell kóstolni. Legfeljebb azt mondják, nem ízlik.

Nemrég a fiúk a szomszédból olyan isteni szájban olvadós málnás- rozsos muffinokat kaptak, hogy a dédi szavaival élve hétnyelven beszéltek. Én is megettem belőlük vagy kettőt. Bár maradt volna még! El is kértem a szomszédból a receptet, mert ez a süti gyorsan elkészíthető, maceramentes és gátlástalanul finom! Nemcsak egészséges hedonistáknak!

Málnás-ribizlis muffin

Hozzávalók:

  • 70 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 100 gramm rozsliszt
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál cukrozott kakaó
  • egy evőkanál holland kakaó
  • 10 gramm sütőpor
  • egy csipet fahéj
  • 200 gramm margarin/vaj
  • 70 gramm nádcukor
  • 4 kisebb vagy 3 nagyobb tojás
  • 20-25 dkg málna és ribizli vegyesen

A száraz hozzávalókat, magyarán a liszteket, a kakaókat, a sütőport, a sót és a fahéjat összekeverjük. Ezután margarint vagy vajat( ki miben hisz, vagy mit szeret) összedolgozzuk a nádcukorral, majd hozzáadjuk a négy kisebb vagy három nagyobb tojást. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Végül a tésztát muffinformákba kanalazzuk, majd a tetejükre egy nagy evőkanálnyi málnát és ribizlit teszünk. (Kábé darabonként két málnát és nyolc-tíz szem ribizlit.) Végül előmelegített sütőben légkeveréses fokozatban 180-190 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Kimaxolhatjuk az élvezetet, ha a tetejére olvasztunk csokit és mentaleveleket.