desszert tejmentes

Ugye, te is imádod az almás pitét? De nem szeretsz vacakolni vele?! Akkor ez a te recepted. Gyors, elronthatatlanul könnyű. Gyerekkel is ki lehet próbálni, csak ne az ő kezükbe add a fahéjat, különben a fele a padlón, bocs nálunk a szőnyegen végezte.

"Tripla almás pite" muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg tönkölyliszt
  • 20 dkg növényi vaj ( ha nem vagytok érzékenyek, akkor jó a sima is)
  • 10 dkg eritrit (vagy xilit vagy nádcukor)
  • három nagyobb alma (savanykásabb)
  • két tojás
  • háromnegyed zacskó sütőpor
  • egy evőkanál fahéj
  • egy teáskanál vanília kivonat
  • egy deci almalé (lehetőleg natúr, frissen préselt)
  • díszítésnek néhány levél menta (elhagyható)

A lisztet összekeverjük a sütőporral és az eritrittel. Két almát lereszelünk, egyet pedig apró cikkelyekre vágunk. A reszelt változatba beleszórjuk a fahéjat. Belecsurgatjuk a vaníliát. Majd alaposan összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a kockára vágott vajat, beleütjük a tojásokat, végül pedig a reszelt almás keveréket. Belelöttyintünk egy úrias mozdulattal nagyjából egy deci almalevet is.

Ezután a legmagasabb fokozaton a robotgéppel összekeverjük. Nagyjából öt perc alatt szépen összeáll a tészta. Az egészet muffinpapírokba, szilikonformákba kanalazzuk. Az almacikkelyeket a masszába nyomkodjuk. Juthat a tetejére meg a belsejébe is! 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozatban húsz perc alatt készre sütjük. Végül néhány levél mentával díszítjük!