A crumpet egy mai szemmel meglehetősen furcsa, angol középkori tészta, amely valahol a kenyér és a palacsinta között van félúton. Könnyed, szaftos. Lehet sütni 8-10 centis gyűrűben vagy egészben a serpenyőben. Jól illik hozzá bármilyen lekvár vagy gyümölcs, de a bátrabbak, mivel egyáltalán nem édes, szendvicset is készíthetnek belőle. Mivel a srácok szeretik a sárgabarackot (és a fagyit), ezért most mézkaramellás sárgabarackkal és citromfagyival tálaltam. Friss vlogposzt!
Hozzávalók:
A tésztához (négy személyre)
-
220 gramm teljes kiőrlésű liszt
-
2,5 deci zabtej
-
7 gramm szárított élesztő
-
egy teáskanál szódabikarbóna
-
egy teáskanál só
-
egy teáskanál barna cukor (az élesztő felfuttatásához)
-
bő kókuszzsír a sütéshez
A feltéthez:
-
fél kiló sárgabarack
-
két evőkanál méz
-
két teáskanál fahéj
-
egy citrom leve
-
egy evőkanál kókuszzsír
A díszítéshez:
-
néhány levél citromfű
-
néhány levél levendulavirág